Σκληρή λεκτική αντιπαράθεση Τσακαλώτου – Δένδια στη Βουλή

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους  κινήθηκε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ο διάλογος του υπουργού Οικονομικών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια.

Αφορμή για τη σύγκρουση στάθηκε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τον Ιππόδρομο η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα έχει αναλάβει ο κ. Βορίδης ο οποίος όμως λόγω της έκτακτης κατάθεσης της τροπολογίας και μη γνωρίζοντας την ώρα που θα μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος είχε προγραμματίσει σήμερα το πρωί να βρίσκεται σε δικαστήριο.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε σε έντονο ύφος από τον κ. Τσακαλώτο να περιμένει τον κ. Βορίδη προκαλώντας έτσι την έκρηξη οργής του Υπουργού και την έναρξη ενός τρικούβερτου καβγά, ο οποίος εκτυλίχθηκε ως εξής:

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Η δράση αναλαμβάνεται μέσω τροπολογίας υπό τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά ο ιππόδρομος.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Όταν επιτρέπεται η συγχώνευση μιας παθητικής με μια ενεργητική επιχείρηση το δημόσιο χάνει φορολογικά έσοδα. Οταν πρέπει να βοηθήσουμε μια εταιρεία να τη βοηθήσουμε. Αλλά όχι με τροπολογία νύχτα. Δεν έχετε κανένα σεβασμό στη Βουλή και στη δημοκρατία. Γιατί ανεβαίνετε σαν κλέφτης πέντε λεπτά και φεύγετε;

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Επειδή έρχονται εκλογές στη Ν.Δ καταλαβαίνω ότι το επίπεδο πρέπει να φτάσει στου κ. Γεωργιάδη για να τον ανταγωνιστείτε.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν το ξέρω το ζήτημα. Να περιμένετε να έρθει ο Βορίδης που το ξέρει. Είναι σε ακροατήριο αλλά έρχεται.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Σας τιμά αυτό που λέτε; Σε λίγο που θα χάσετε θα είστε άεργος.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ δεν θέλω να σας θυμίσω πόσες ερωτήσεις έχουν αναβληθεί επειδή λείπατε. Τι είναι αυτά που λέτε.

Ο διάλογος έληξε κάπου εκεί , με τον Υπουργό Οικονομικών να βάζει το κόκκινο σακίδιο του στην πλάτη και να αποχωρεί χωρίς να περιμένει τον κ. Βορίδη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!