Σκέρτσος: Τι είπε για την «παρεξήγηση» με τις μάσκες και τα καταστήματα εστίασης

Πρέπει να τηρούνται τα υφιστάμενα μέτρα όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις ξεκαθάρισε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος το πρωί της Πέμπτης. Μιλώντας στο Mega και έκανε λόγο για «παρεξήγηση» αναφορικά με τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Έχει υπάρξει μια παρεξήγηση η οποία δεν ξέρω από που έχει προέλθει. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δημόσιας υγείας για αφαίρεση της μάσκας από τους υπαίθριους δημόσιους χώρους όπου δεν υπάρχει συνάθροιση. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Όταν έχουμε καλοκαίρι, όταν έχουμε θερμοκρασίες 35-40 βαθμούς δεν έχει κανένα νόημα κάποιος ο οποίος περπατάει στο δρόμο να φοράει τη μάσκα. Από ‘κει και πέρα σε όλους τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση- σε συναυλίες για παράδειγμα, σε θέατρα κλπ- προφανώς εκεί η μάσκα παραμένει υποχρεωτική. Δεν έπαψε ποτέ να είναι υποχρεωτική όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό αφορά και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Όσο τουλάχιστον ακόμα υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα καταστήματα εστίασης είπε πως «αποτελούν σημεία υπερμετάδοσης« για αυτό και είναι αναγκαία τα μέτρα, υπεύθυνοι για την τήρηση των οποίων θα είναι οι καταστηματάρχες. Απαντώντας δε στις εντάσεις των επιχειρηματιών έσπευσε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως ο έλεγχος των πελατών θα είναι απλός, εύκολος και δωρεάν και θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα κατεβάσουν ούτως ώστε να ελέγχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το πιστοποιητικό νόσησης ή το αρνητικό τεστ που θα πρέπει να δείχνουν οι πελάτες. «Θα υπάρχει το covid pass μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια. Θα έχουμε μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο ότι είτε έχω κάνει το εμβόλιο, είτε έχω νοσήσει, είτε έχω κάνει τεστ. Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα.» είπε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΑΣΚΕΣ, ΣΚΕΡΤΣΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]