σκέρτσος-για-δηλώσεις-τεμπονέρα-καιν-1170828
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.05.2023 | 17:20

Σκέρτσος για δηλώσεις Τεμπονέρα: Καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν

Ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος για τις δηλώσεις Τεμπονέρα για την υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Ο κ. Σκέρτσος τόνιζει στην ανακοίνωσή του πως «ο εργατολόγος κ. Δ. Τεμπονέρας, ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έκρυψε άρον-άρον τους «παλιούς» για να φέρει μπροστά τους δήθεν «καινούριους», μπήκε με φόρα στον νέο του ρόλο. Δυστυχώς, όμως, αντί να ενισχύσει την αξιοπιστία του κόμματός του, την καταβαραθρώνει περαιτέρω, κάνοντας αυτό που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον: να αλλάζει θέσεις, να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σε ένα δίκαιο αίτημα των Ελ. Επαγγελματιών.

Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος. Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες. Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ. Και ρωτούμε: Ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νομου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί αφού την υπερψήφισε τότε, την καταγγέλλει σήμερα; Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε και αντίγραφο των ψήφων της ΚΟ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενημερωθεί ο κ. Τεμπονέρας.