ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Σαμαράς και Χρυσή Αυγή τα βάζουν με μωρά – η ΚΕΔΕ σιωπά

«Είναι πλέον προφανές ότι το ρατσιστικό μένος της κυβέρνησης Σαμαρά και της Χρυσής Αυγής στρέφονται τώρα σε μωρά!! Τα βάζουν με μωρά….Ο Σαμαράς και η Χρυσή Αυγή, στον ίδιο δρόμο του ρατσιστικού μίσους, τα βάζουν με τους μετανάστες και επιδιώκουν να εκδιώξουν τα παιδιά τους από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Αυτό σχολιάζει το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με αφορμή το το έγγραφο, με το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους δήμους και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς και σταθμούς, για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο έγγραφο το χαρακτηρίζει «κατάπτυστο, απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό».

Καλεί, δε, «τη συνήθως λαλίστατη πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να σπάσει την ένοχη σιωπή της, να σταματήσει να κρύβεται και να καταγγείλει την αποτρόπαια αυτή πράξη. Να καλέσει τους δήμους να μην ανταποκριθούν και να μην γίνουν μαξιλαράκι στην πορεία του εκφασισμού της κοινωνίας μας». Καλεί, επίσης, «τις δημοτικές αρχές να μην ανταποκριθούν στο ανωτέρω έγγραφο και να το καταγγείλουν με τον πιο σαφή τρόπο».

Όπως σημειώνει το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί ευθέως μικρά παιδιά και οικογένειες, τη στιγμή που μέλη της πρωτοστατούν σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κλιμακώνοντας τη δολοφονική και συμμορίτικη πρακτική της και είναι γνωστή η θέση που προεκλογικά εκφωνούσε ο βουλευτής της Η. Παναγιώταρος ότι «θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους «λαθρομετανάστες» και τα παιδιά τους».

Με την προθυμία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλλει στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης.

Αντί η κυβέρνηση του μνημονίου να απειλεί μωρά, καλό θα ήταν να αναμετρούσε τις πομπές της, όταν πολλά από αυτά τα μωρά έμειναν έξω από την κοινωνική φροντίδα με τις εφιαλτικές περικοπές που έκανε στην Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Αναρωτιόμαστε που σταματάει αυτός ο κατήφορος όταν την οργή της κοινωνίας δεν διστάζει η τρικομματική κυβέρνηση να τη στρέφει σε αθώα βρέφη και νήπια; Η υποχρηματοδότηση απειλεί την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών αλλοδαπών.

Είναι πλέον προφανές είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις και ο αγώνας μας διμέτωπος. Στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και οι κοινωνία είναι οι φορείς της συλλογικής αντίδρασης απέναντι στις πολιτικές αυτές της εξαθλίωσης και στους βαστάζους, που την στηρίζουν.

 

Διαβάστε επίσης:
Τζόκας: Να σταματήσει να κρύβεται η ΚΕΔΕ για τους παιδικούς
ΥΠΕΣ: Επείγον «παιδομάζωμα» λόγω… Παναγιώταρου
Δ. Θεσ/νίκης: Αρνείται να δώσει στοιχεία που αφορούν αλλοδαπά παιδιά
ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Στυλιανίδη: Από το να δίνεις στοιχεία, δώσε χρήματα σε παιδικούς
ΠΑΜΕ κατά «Χρυσής Αυγής» για τo «ψάξιμο» παιδιών μεταναστών στους παιδικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]