ΣΥΡΙΖΑ: Στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά των ιδιωτών στα σκουπίδια Αττικής

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, με αφορμή τη δημοπρασία για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στη βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό), έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας, Χαρά Καφαντάρη και Αφροδίτη Σταμπουλή, μια ημέρα μετά το χαρακτηρισμό του διαγωνισμού ως «μπίζνα των σκουπιδιών».

«Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης από την Περιφέρεια Αττικής δημοπράτησης, του σχεδίου του κ. Γιάννη Σγουρού που προωθεί την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με την διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. για 27 χρόνια στα μεγάλα επιχειρηματικά εργολαβικά και εκδοτικά συμφέροντα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, με την παρουσία τους, υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στα σχέδια τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και της τρικομματικής συγκυβέρνησης», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επανέλαβαν ό,τι και χθες στελέχη του κόμματος, ότι δηλαδή «οι προωθούμενες από την τρικομματική συγκυβέρνηση συμπράξεις θα εκτινάξουν στα ύψη τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών προς όφελος των εργολάβων». Τόνισαν ότι «το εν λόγω μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων είναι παρωχημένο και προωθεί εγκαταστάσεις μονάδων μεγάλης κλίμακας, για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό τη παραγωγή ενέργειας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην καύση».

«Αυτή η μέθοδος είναι καταστροφική για το περιβάλλον», είπαν και ξεκαθάρισαν «ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα αποδεχθεί τις όποιες παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο πρόγραμμά του «κάνει λόγο για την ανάγκη αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων και συγκεκριμένα απορρίπτει την όποια συγκεντρωτική πρόταση με ογκώδεις μονάδες και προτάσσει τις αποκεντρωμένες μικρές μονάδες μέσω ενός μοντέλου σύγχρονου και φιλικού στο περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Θα ακυρώσουμε τη μπίζνα των σκουπιδιών & την αύξηση τελών
Υπ. Ανάπτυξης: Οι 8 «μνηστήρες» των σκουπιδιών Αττικής
Σκουπίδια Αττικής: Οκτώ «μνηστήρες» για εργοστάσιο Γραμματικού
O «πορτιέρης» πρόεδρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΔΣΝΑ, ΣΔΙΤ, ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!