ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «άνοιγμα» στο μεσαίο χώρο

Την ώρα που το Μαξίμου βρίσκεται προ αδιεξόδου με τα νούμερα να μη βγάινουν, την τρόικα να επιμένει στη λήψη νέων μέτρων και τη ΔΗΜΑΡ να απειλεί τη συνοχή της συγκυβέρνησης, στην Κουμουνδούρου εξελίσεται ένα άκρως ενδιαφέρων παιχνίδι που θυμίζει πόκερ.

Η πλευρά της ηγεσίας εσχάτως έδειξε τα φύλλα της διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τα ανοίγματα προς το κεντρο θα γίνουν είτε το θέλουν είτε δεν του θέλουν κάποιοι.

Παράλληλα τρέχει τις διαδικασίες ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 4 Απριλίου να είναι έτοιμες τόσο οι θέσεις όσο και το σχέδιο καταστατικού προκειμένου να υπάρξει απόφαση για τη διεξαγωγή τουν Ιούνιο του ιδρυτικού συνεδρίου του ενιαίου πλεόν ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’ την πλευρά της η μειοψηφία επιμένει ότι μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει νερό στο κρασί του. Μετά ας κάνει ότι θέλει.

Για το συνέδριο σημειώνουν ότι ποτέ δεν έθεσαν θέμα αναβολής του, αλλά θέμα ποιότητας και περιεχομένου. Αν χρειαστεί λένε να πάει πιο πίσω προκειμένου να είναι άρτιο οργανωτικά, ας πάει.

Την ίδια ώρα έχουν τα μάτια στραμμένα προς τον Περισσό και τις εκεί εξελίξεις ενόψει του Συνεδρίου. Χθες ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε εκτενές άρθρο με την υπογραφή «Π.» με το οποίο απαντά στα όσα είπε ο Π. Λαφαζάνης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για τη συνεργασία των δυνάμεων της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η απάντηση του «Π», δημοσιεύτηκε αυτούσια στην ιστoσελίδα «iskra» του Π. Λαφαζάνη με τοποθέτηση-σχόλιο του «Σχολιαστή».

Εκεί ο συντάκτης του σχολίου χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την απάντηση του ΚΚΕ στον Π. Λαφαζάνη γιατί «εντοπίζει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες δημιουργούν κινδύνους μεγάλων αναδιπλώσεων στην πορεία του».

Την ίδια ώρα η ηγεσία της Κουνουδούρου αναφέρεται με μία δόση νοσταλγίας στην αναρίχηση στην εξουσία της Αριστεράς σε μια σειρά από χώρες της Λατινικής Αμερικής η οποία κατέστη δυνατή λόγο της διαφορετικής κουλτούρας. Εκεί λένε ο κόσμος και οι πολιτικοί παραμέρισαν τις διαφωνίες τους και συνεργάστηκαν απέναντι στον κοινό εχθρό που ήταν οι αγορές και οι διεφθαρμένοι Κυβερνώντες.

Θυμίζουν μάλιστα με νόημα ότι επί Τσάβεζ τα σκαλιά του Μιραφλόρες, του περίφημου Προεδρικού Μεγάρου, έχουν ανέβει και πολιτικοί της δεξιάς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!