ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής – Ραγδαίες εξελίξεις

Με πρόταση δυσπιστίας εναντίον του προεδρείου της Βουλής «απαντά»ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν γίνεται δεκτή η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και δεν αρχίσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση «προειδοποίησε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε για επιβολή πραξικοπήματος σε άλλη περίπτωση.

Μετά την τοποθέτηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η βιβλιογραφία και οι γνωμοδοτήσεις αναφέρουν ότι δεν ισχύει η προθεσμία των έξι μηνών από την προγενέστερη πρόταση μομφής όταν αφορούσε στο σύνολό του το υπουργικό συμβούλιο ή τον πρωθυπουργό ενώ η τωρινή αφορά μεμονωμένο μέλος της κυβέρνησης. Εξάλλου ανέφερε ότι η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται κατʼ ουσία από το εξής επιχείρημα «προφανής σκοπός της περί εξαμήνου διάταξης του άρθρου 84, παρ. 2 του Συντάγματος είναι η διασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας, η οποία όμως μόνο από ενδεχόμενη αποδοχή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνολικά κινδυνεύει όχι από πρόταση ατομικά κατά υπουργού». Αν μετά από τρεις μέρες γίνει αποδεκτή αυτή εναντίον του υπουργού Οικονομικών θα αναγκαστεί σε παραίτηση ο υπουργός αλλά δεν θίγεται η θέση της κυβέρνησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΟΡΦΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!