ΣΥΡΙΖΑ: Πογκρόμ χωρίς τέλος για τους συμβασιούχους

«Η  κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον  ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τους αδικημένους και θα οικοδομήσει ένα σύγχρονο κράτος οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τους συμβασιούχους του δημοσίου που οδεύουν προς την έξοδο.

Ολόκληρη η δήλωση του υπεύθυνου του αρμόδιου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μητρόπουλου, έχει ως εξής

«Με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού  Διοικητικής  Μεταρρύθμισης,  όσοι συμβασιούχοι εκπληρούσαν τις προϋποθέσεις και μονιμοποιήθηκαν με βάση το ΠΔ 164/2005 (ΠΔ Παυλόπουλου) επιβραβεύθηκαν με αρνητική μοριοδότηση και, μεσώ της διαθεσιμότητας, οδηγούνται σε σίγουρη απόλυση. Κι όμως,  το ΠΔ 164 είχε τύχει της κατά το Σύνταγμα επεξεργασίας του ΣτΕ και είχε λάβει υπόψη τη δεσμευτική για τη χώρα μας οδηγία 99/70,  καθώς και προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου,  στο οποίο είχαν προσφύγει και είχαν δικαιωθεί οι Έλληνες συμβασιούχοι.

Έξαλλου,  με αντιδημοκρατική  ρύθμιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου 4172/2013 καταργήθηκε στην ουσία η προσωρινή προστασία στις εργασιακές διαφορές και με πρόσχημα την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμουσών υποθέσεων 6000 περίπου συμβασιούχοι με μακρόχρονη υπηρεσία που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οδηγούνται μέχρι τα τέλη του χρόνου σε απόλυση. Με τις παραπάνω ακραίας θεσμικής βαρβαρότητας κυβερνητικές πρωτοβουλίες, το επόμενο διάστημα, πάνω από 30000 συμπατριώτες μας που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα οδηγηθούν σε απόλυση και θα περιπέσουν σε ανεργία και ανέχεια.

Πρόκειται για δίκες-εξπρές,  για πογκρόμ κατά εργαζομένων και οικογενειαρχών, που δεν έχουν έρεισμα σε καμιά αρχή λειτουργίας σύγχρονου κράτους. Είναι διατάξεις-δολοφόνοι πολιτών,  είναι μέτρα-πολεμικά ανακοινωθέντα κατά «εχθρών» εργαζομένων.

Είναι χρέος της ελληνικής κοινωνίας,  του περήφανου και προοδευτικού λαού μας, να σταματήσει άμεσα αυτό τον θεσμικό κατήφορο, τη βαρβαρότητα που δεν έχει προηγούμενο σε καμιά άλλη χώρα του πλανήτη.

 

Η  κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον  ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τους αδικημένους και θα οικοδομήσει ένα σύγχρονο κράτος οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

 

Μετά τη βαρβαρότητα του θέρους, η ώρα της ανατροπής του σκληρού μνημονιακού συστήματος πλησιάζει όλο και περισσότερο.»

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


Αφήστε μια απάντηση