ΣΥΡΙΖΑ: Πάρκινγκ πολυτελείας για κομματικούς φίλους το ΣΕΕΔΔ

Για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που «επιτείνει την εικόνα απαξίωσης του Δημοσίου», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, διά μέσω της βουλευτού του της Β΄ Αθηνών Σοφίας Σακοράφα. Με Ερώτησή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, η Σ. Σακοράφα σημειώνει ότι «οι τελευταίες επιλογές των υπαλλήλων για θέσεις επιθεωρητών και βοηθών επιθεωρητών χαρακτηρίζονται από αναξιοκρατία και ευνοιοκρατία».

Μάλιστα, κατακεραυνώνει τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΕΔ Παρασκευά Νομικό σημειώνοντας πως «δρα σαν πολιτικάντης, διαμεσολαβητής και διεκπεραιωτής εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων της δεκαετίας του 1950 παραδίδοντας ακόμη και τους πιο ευαίσθητους μηχανισμούς του κράτους στις κομματικές του παρέες». Το ΣΕΕΔΔ, τονίζει η Σ. Σακοράφα, «έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση στην κοινωνία και στο σώμα των δημόσιων υπαλλήλων, αφού δε θεωρείται Σώμα αιχμής, αλλά πάρκινγκ πολυτελείας και υψηλής προστασίας για κομματικούς κολλητούς, λόγω των υψηλών αμοιβών που απολαμβάνουν οι “αξιοκρατικά” επιλεγέντες».

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

1. Αν θεωρεί ότι η Επιτροπή έδρασε και έκρινε απολύτως αντικειμενικά και αξιοκρατικά, και συνεπώς μεταξύ των εκατοντάδων υποψήφιων στελεχών συμπτωματικά οι καταλληλότεροι ήταν όσοι είχαν κομματικό βιογραφικό.

2. Αν προτίθεται να ζητήσει την επαναξιολόγηση των υποψηφίων.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Διαβάστε επίσης:
ΑΝΕΛ: Ζητούν τα ονόματα των «παιδιών» της συγκυβέρνησης στο ΣΕΕΔΔ
Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης… με ρουσφέτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΟΜΙΚΟΣ, ΣΕΕΔ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΣΑΚΟΡΑΦΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!