ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο κλείσιμο του ΤΕΙ Ζακύνθου

Την αντίθεσή του  στο κλείσιμο του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς Ζακύνθου εκφράζει  με ανακοίνωση του ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Σταύρος Κοντονής.

Υποστηρίζει δε, ότι πρόκειτα για μια επιλογή που δεν λαμβάνει υπόψη της το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί το υπό κατάργηση τμήμα και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κοντονή, έχει ως εξής:

 «Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μετά από μια περίοδο καθησυχαστικών δηλώσεων και υποσχέσεων περί του αντιθέτου, αναφορικά με τη διατήρηση των δυο τμημάτων του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο, σήμερα δείχνει το πραγματικό της νεοφιλελεύθερο πρόσωπο, καθώς προχωρά στο κλείσιμο του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς και την απορρόφησή του από το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Αθηνών.

Πρόκειται για μια επιλογή που δεν λαμβάνει υπόψη της το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί το υπό κατάργηση τμήμα και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, μεταξύ άλλων και όσων εποφθαλμιούν τον άρτιο εξοπλισμό του.

 Επίσης, η απόφαση αυτή αγνοεί παντελώς το γεγονός της δυνατότητας άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης των πτυχιούχων του τμήματος στο ίδιο το νησί, που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα από τη συντήρηση, την ανάδειξη και την έκθεση των μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων που υπάρχουν στη Ζάκυνθο, έχοντας διασωθεί από τον σεισμό του 1953.

 Με αγανάκτηση δε, πληροφορηθήκαμε ότι ενώ για άλλα τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία πάντως και αυτά κλείνουν κατά τρόπο απαράδεκτο, δόθηκε μεταβατική περίοδος λειτουργίας μέχρι το 2018, το τμήμα της Ζακύνθου θα κλείσει άμεσα στερούμενο αυτή τη δυνατότητα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΤΕΙ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!