ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους – Συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στις απολύσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τη συνάντηση στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ειδικότερα, οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Όλγα Γεραβασίλη υπογράμμισαν μετά το πέρας της συνάντησης, πως «η νέα μνημονιακή επίθεση στους ήδη ανίσχυρους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, λόγω των τεράστιων περικοπών των θεσμοθετημένων πόρων τους και των απολύσεων, καταργεί τις κοινωνικές τους λειτουργίες και το αυτοδιοίκητο και τους μετατρέπει σε παρίες του κρατικού διοικητικού μηχανισμού».

«Έκρουσαν, δε, τον κώδωνα του κινδύνου» για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις έργων και υπηρεσιών, για τις οποίες εργάζεται ήδη η Γερμανική Συνέλευση.

«Θα  αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι απολύσεις και δεσμεύεται να καταργήσει όλους τους σχετικούς νόμους που αφορούν το θεσμό, όταν λάβει από το λαό της χώρας κυβερνητική εντολή», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!