ΣΥΡΙΖΑ: Οι ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια «ταφόπλακα» για ανακύκλωση περιβάλλον - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια «ταφόπλακα» για ανακύκλωση περιβάλλον

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Ελέγχου υπουργείου Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με αφορμή την απόφαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής να προχωρήσει «το απαράδεκτο σχέδιό της για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων». «Το μοντέλο γνωστό και υπαγορευμένο κατά γράμμα από τους δανειστές: επιβολή υψηλών τελών για λογαριασμό των ιδιωτών και υπονόμευση των διαδικασιών της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης», υπογραμμίζει.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή οινοβουλευτικού Ελέγχου υπουργείου Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Η κυβέρνηση εμμένει στην επεξεργασία των στερεών αποβλήτων (βλέπε καύση) που αποτελεί ταφόπλακα για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Ως άλλοθι, προαναγγέλλει αναθεώρηση των σχεδιασμών προκειμένου να αποκρύψει τις πραγματικές επιδιώξεις της.

Από την επίσημη ανακοίνωση προκύπτει η εμμονή της κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ.

Με την σύσταση εκτελεστικής γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής συνεχίζεται η αδιαφανής διαδικασία και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά που ξεκίνησε με τον αποκλεισμό στη λήψη των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ) και των πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το μοντέλο γνωστό και υπαγορευμένο κατά γράμμα από τους δανειστές: επιβολή υψηλών τελών για λογαριασμό των ιδιωτών και υπονόμευση των διαδικασιών της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

 

Σχετικές αναρτήσεις:
«Μόνιμος Μηχανισμός παρακολούθησης» για τα σκουπίδια της χώρας
ΕΔΣΝΑ: Εγκρίθηκε η υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής μέσω ΣΔΙΤ
Ικανοποίηση Σγουρού για την απόφαση της διυπουργικής για σκουπίδια Αττικής

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!