ΣΥΡΙΖΑ: Οι απολύσεις στο Δημόσιο σπρώχνουν την ανεργία στο 30%

Οι απολύσεις στο δημόσιο σπρώχνουν την ανεργία σε ποσοστά άνω του  30%, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η συνεχιζόμενη διαδικασία των απολύσεων σε όλους τους τομείς του κράτους είναι ο σίγουρος δρόμος για την ολοκληρωτική καταστροφή.

Η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου

«Η  ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, που ανήλθε τον Μάιο του 2013 (μήνα προσλήψεων για τον τουρισμό) στο εφιαλτικό ποσοστό του 27,6% (για τους νέους, 64,9%) δημιουργεί δικαιολογημένη απόγνωση και ανησυχία για το που θα φτάσει η προϊούσα αχρήστευση του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Με τις σοβαρότερες στον κόσμο δεξαμενές οικονομικής σκέψης να προβλέπουν δραματικότερα ποσοστά ανεργίας αν δεν υλοποιηθεί άμεσα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου τομέα, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλαπλάσιων θέσεων και στον ιδιωτικό τομέα, η συνεχιζόμενη διαδικασία των απολύσεων σε όλους τους τομείς του κράτους είναι ο σίγουρος δρόμος για την ολοκληρωτική καταστροφή.

Η συνεξάρτηση των τομέων της οικονομίας είναι προφανής, και το συνεχιζόμενο πογκρόμ στον δημόσιο τομέα θα εκτινάξει την ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα σε δυσθεώρητα ύψη, και το συνολικό ποσοστό της ανεργίας, στο τέλος του έτους, σε ποσοστό πάνω από 30%.

Η καταστροφική αυτή συνταγή της τριαρχίας των δανειστών πρέπει άμεσα να σταματήσει και η μνημονιακή κυβέρνηση να ομολογήσει την καθολική αποτυχία του προγράμματος που εφαρμόζει, όσο είναι ακόμη καιρός.

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δεν θα ανεχθεί άλλο την εξαθλίωσή του, την μισθολογική και την συνταξιοδοτική του καταβαράθρωση, που συνδυάζεται τον τελευταίο καιρό με την φορολογική τρομοκράτησή του. Την βαρβαρότητα του Θέρους θα διαδεχθεί η ελπίδα της ανατροπής του Φθινοπώρου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση