ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης ευτελίζει τη δημόσια διοίκηση και ταπεινώνει το ΑΣΕΠ

Ευθεία επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαπέλυσε ο υπεύθυνος τομεάρχης  Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή την  εγκύκλιο για την μοριοδότηση των υπαλλήλων του Δημοσίου που μπαίνουν σε διαθεσίμοτητα – κινητικότητα. Ο κ. Μητρόπουλος κάνει λόγο για αρνητική μοριόδοτηση για κατάρτιση μακάβριου καταλόγου απολύσεων, που ευτελίζει και κατακερματίζει τη δημόσια διοίκηση και ταπεινώνει το ΑΣΕΠ, πάνω στο οποίο οι πολίτες στήριξαν τις ελπίδες τους για αξιοκρατικές προσλήψεις.

Η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου

«Τα κριτήρια της «αρνητικής» μοριοδότησης που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάρτιση του μακάβριου καταλόγου των απολύσεων, ευτελίζει και κατακερματίζει τη δημόσια διοίκηση, παραλύει τον κρατικό μηχανισμό και ταπεινώνει το ΑΣΕΠ, πάνω στο οποίο οι πολίτες στήριξαν τις ελπίδες τους για αξιοκρατικές προσλήψεις.

Με πρωτοφανή αναχρονισμό ξανανοίγει υπαρκτές ή ανύπαρκτες πληγές δεκαετιών που γέννησε το δικομματικό σύστημα, αντί να τις ξεπερνά με προοδευτικές, ενωτικές και σύγχρονες μεθόδους, που αρμόζουν σε κράτος του 20ου αιώνα.

Το μνημονιακό κράτος χωρίς κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς αρχές, χωρίς συνεκτική δομή και συνολικό όραμα αναβάθμισης της κοινωνίας, επιστρέφει με ορμή σε προδημοκρατικές εποχές.

Δημιουργείται κατ’ απαίτηση της τριαρχίας των δανειστών κράτος «παρίας» που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

Η άμεση ανατροπή αυτής της πορείας γίνεται σήμερα επιτακτικό καθήκον όλων των ελλήνων και των ελληνίδων, ανεξάρτητα από πολιτική προτίμηση και κοινωνική θέση».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!