ΣΥΡΙΖΑ: Να τελειώνει το σήριαλ των συναντήσεων με την τρόικα

«Το σήριαλ των συναντήσεων με την τρόικα που έχει πάντα την ίδια πορεία και κατάληξη, πρέπει να τελειώσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχολιάζοντας τις συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Η κυβέρνηση που τώρα φέρεται να ισχυρίζεται προς τους τροϊκανούς ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα, είναι η ίδια κυβέρνηση που το Νοέμβριο ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και τώρα συζητά για το τέταρτο, που έχει δεχτεί τη ρήτρα αυτόματης λήψης μέτρων για να “διορθώνεται” το πρόγραμμα προς το χειρότερο, που διαβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης από τις μνημονιακές δεσμεύσεις», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί, παράλληλα, την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται την οποιαδήποτε αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, «αλλά προσπαθεί να πάρει επικοινωνιακές ανάσες εξαιτίας της πασιφανούς αποτυχίας του προγράμματος σε όλα τα επίπεδα». Όπως χαρακτηριστικά λέει, «οι όποιες καθυστερήσεις, διαφοροποιήσεις, μεταθέσεις εντάσσονται στο ίδιο μνημονιακό πλαίσιο λιτότητας, εξυπηρετούν στόχους εσωτερικής κατανάλωσης, χωρίς να αμφισβητούν το ίδιο ούτε κατ’ ελάχιστο».

«Παγιδευμένη σε αυτά που η ίδια έχει δεσμευτεί, αδύναμη να προτείνει την παραμικρή αντιπρόταση για την έξοδο από την κρίση, το μόνο το οποίο μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι το να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Το σήριαλ των συναντήσεων με την τρόικα που έχει πάντα την ίδια πορεία και κατάληξη, πρέπει να τελειώσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση