ΣΥΡΙΖΑ: Με... κινήσεις εντυπωσιασμου, δε λύνεται το μεταναστευτικό - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ: Με… κινήσεις εντυπωσιασμου, δε λύνεται το μεταναστευτικό

Οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διά στόμα τος των βουλευτών του Δημήτρη Τσουκαλά, Χαρά Καφαντάρη και Μαρία Διακάκη, με αφορμή την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και τον Έβρο αλλά και τη μετάθεση συνοριοφυλάκων στον Έβρο..

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει απουσία σχεδιασμού στο μεταναστευτικό από την κυβέρνηση («Η χώρα μας δε βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι στρατιώτες να μας φυλάξουν από τον όποιο εχθρό. Η απούσα μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ένα επιχειρησιακό αστυνομικό μέτρο του οποίου το περιεχόμενο κανείς δε γνωρίζει, όπως κανείς δε γνωρίζει που θα μείνουν τόσα άτομα, και τι θα γίνει με τα αστυνομικά τμήματα που αδειάζουν») και κινήσεις εντυπωσιασμούτο μεταναστευτικό είναι κατ´ εξοχήν πολιτικό θέμα, θέλει αντιμετώπιση σε πολλά επίπεδα -και σε ευρωπαϊκό – και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, οι οποίες στην ουσία τους στόχο έχουν για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα νέα δεσμά που επιφυλάσσει για το λαό η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα »).

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Σε μια νύχτα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε με την υπ’ αριθμ. 6001/7/5509-Α΄ από 29-07-2012 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διέταξε τη μετακίνηση 1.881 Αστυνομικών από 21 Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας προς τις Αστυνομικές Δ/νσεις Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης – Ροδόπης και Ξάνθης.

Η διαδικασία αυτή της απόσπασης έγινε χωρίς σχεδιασμό, και με ελλειπή διοικητική μέριμνα για το προσωπικό, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστια κενά σε θέματα ασφάλειας των πολιτών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Με το πρόσχημα της φύλαξης των συνόρων, από τους Σύριους οι όποιοι εγκαταλείπουν βίαια την πατρίδα τους λόγω του εμφυλίου, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό μεταθέτει σχεδόν 2000 αστυνομικούς τους οποίους θα στοιβάξει σε θαλάμους πέντε-πέντε.

Να υπενθυμίσουμε στον κ.Δένδια ότι η Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έχει ανακηρύξει προστατευόμενους του Σύριους, που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και παιδιά που φεύγουν απεγνωσμένοι λόγω του εμφυλίου.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Δημόσιας τάξης μεταθέτει την άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής σε μια ανθρώπινη αλυσίδα αστυνομικών προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια, και τον επαγγελματισμό τους, σε μια επίδειξη εξουσίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η χώρα μας δε βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν είναι στρατιώτες να μας φυλάξουν από τον όποιο εχθρό.

Η απούσα μεταναστευτική πολιτική δεν μπορεί να υποκατασταθεί από ένα επιχειρησιακό αστυνομικό μέτρο του οποίου το περιεχόμενο κανείς δε γνωρίζει, όπως κανείς δε γνωρίζει που θα μείνουν τόσα άτομα, και τι θα γίνει με τα αστυνομικά τμήματα που αδειάζουν.

Το μεταναστευτικό είναι κατ´ εξοχήν πολιτικό θέμα, θέλει αντιμετώπιση σε πολλά επίπεδα -και σε ευρωπαϊκό – και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού, οι οποίες στην ουσία τους στόχο έχουν για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα νέα δεσμά που επιφυλάσσει για το λαό η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!