ΣΥΡΙΖΑ: «Κορυφαία πολιτική μάχη οι αυτοδιοικητικές εκλογές»

«Κορυφαία πολιτική μάχη με στόχο τη ματαίωση των σχεδίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μία «χαλαρή» αυτοδιοικητική ψήφο», χαρακτηρίζονται τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 στο κείμενο πολιτικής απόφασης της Κ.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ.  Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές «με αυτοδιοικητικά σχήματα με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά,….. ώστε να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας, που θα σαρώσει το παλιό, φθαρμένο δικομματικό σύστημα, θα αντιτάξει στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά».

Σύμφωνα με την απόφαση της Κ.Ε. «ειδικά για τους μεγάλους δήμους, με πληθυσμό πάνω από 60.000, και για τις 13 περιφέρειες, θα ληφθεί ειδική απόφαση της ΚΕ, κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές οργανώσεις και όπου χρειάζεται με τη σύμφωνη γνώμη τους, βάσει του καταστατικού.»

Παράλληλα αποφασίστηκε:

Ø Συνεδρίαση των ΟΜ και των ΝΕ του κόμματος, με θέμα την απόφαση της ΚΕ για την αυτοδιοίκηση.

Ø Νέα ειδική συνεδρίαση της ΚΕ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ø Συγκρότηση ειδικής επιτροπής από μέλη της ΚΕ και του Τμήματος Αυτοδιοίκησης, που θα αναλάβει την παρακολούθηση της παραπάνω διαδικασίας σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας και την απαραίτητη βοήθεια στις τοπικές οργανώσεις.

Ø Οικονομική εξόρμηση, για τις ανάγκες των αυτοδιοικητικών εκλογών.

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!