ΣΥΡΙΖΑ κατά «φαραωνικών» εργοστάσιων σκουπιδιών Αττικής μέσω ΣΔΙΤ - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
29
Νοέμβριος
Back

ΣΥΡΙΖΑ κατά «φαραωνικών» εργοστάσιων σκουπιδιών Αττικής μέσω ΣΔΙΤ

Κατά της εσωτερικής «τρόικας» επιτίθεται με ανακοίνωσή του το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση της Αυτοδιοίκησης και την είσοδο των ιδιωτών στις υπηρεσίες των ΟΤΑ ελέω μνημονιακών πολιτικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Αττικής, όπου και κατηγορεί τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για συνενοχή.

«Με διαδικασίες εξπρές και τη συνενοχή της Περιφέρειας Αττικής προχωρά, μέσω ΣΔΙΤ, στην κατασκευή των φαραωνικών εργοστασίων καύσης σύμμεικτων, δεσμεύοντας, χωρίς να ρωτηθούν η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, τη διαχείριση των απορριμμάτων για 25 χρόνια. Επιλέγει μια ιδιαίτερα δαπανηρή (4 φορές μεγαλύτερο κόστος διαχείρισης), αντιπεριβαλλοντική διαδικασία επεξεργασίας (κόντρα ακόμα και στις ευρωπαϊκές οδηγίες μείωσης όγκου, ανακύκλωσης – ανάκτησης στη πηγή) χάρη της εξυπηρέτησης μεγάλων εγχώριων και διεθνών (κυρίως Γερμανικών) οικονομικών συμφερόντων. Ανέχεται τις απαράδεκτες παρεμβάσεις – παραινέσεις Φούχτελ, που ως ύπατος αρμοστής, ευτελίζει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοτέλειας σε αυτοδιοικητικούς και εργαζόμενους», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και συμπληρώνει:

«Φτάνει πια. Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και οι εκφραστές τους πρέπει να ανατραπούν. Οι καιροί δεν δικαιολογούν αναστολές, αναβολές και ενδοιασμούς. Οφείλουμε όλοι, αυτοδιοικητικοί, εργαζόμενοι, τοπικές κοινωνίες να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής και να το επιβάλλουμε. Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν την Αυτοδιοίκηση στην απαξίωση, την κοινωνία στην καταστροφή, τη δημοκρατία στο περιθώριο. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να ολοκληρώσει το “θεάρεστο έργο”».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!