ΣΥΡΙΖΑ κατά «Αριάδνης»

Η εξαγγελία της Κυβέρνησης για υποχρεωτική σύναψη συμβολαιογραφικού πιστοποιητικού έναντι αντιτίμου, για την όποια μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης των πολιτών, επιβαρύνει για ακόμη μια φορά τον ήδη εξαθλιωμένο οικονομικά πολίτη, και αυξάνει, αντί να μειώνει, τη γραφειοκρατία.

Αυτό σημειώνει, σε δήλωσή του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας τα όσα λέει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της για την «Αριάδνη» και τη μη επιβάρυνση των πολιτών, ότι δηλαδή:

  • τα ληξιαρχεία είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛΣΤΑΤ όλες τις μεταβολές που αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους κ.λπ., σε ήδη υπάρχουσα και εν λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα (άρα υπάρχουν και δε χρησιμοποιούνται) και
  • με μια απλή νομοθετική ρύθμιση μπορεί να επεκταθεί η υποχρέωση του ληξίαρχου να αποστέλλει αντίγραφα για όλες τις κατηγορίες πράξεων μεταβολής οικογενειακής κατάστασης, προκειμένου να ενημερώνεται η βάση δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων.

«Αντί η κυβέρνηση να επισπεύσει επιτέλους τη μηχανογράφηση των τομέων συνταξιοδότησης του Γενικού Λογιστηρίου και των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να σταματήσει η πελατειακή συναλλαγή «μικρών και μεγάλων», προβαίνει στη λήψη περιττών μέτρων που υποκρύπτουν και ένα είδος συναλλαγής», καταλήγει στη δήλωσή του ο Π. Κουρουμπλής.

 

Διαβάστε επίσης:
ΚΕΔΕ: Πληρώνουμε τη νύφη «Αριάδνη» γιατι αγνοούνται τα στοιχεία των δήμων
ΠΟΕ-ΟΤΑ για «Αριάδνη»: Ξεκινούν την ιδιωτικοποίηση από τα Ληξιαρχεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]