ΣΥΡΙΖΑ: Ισοπεδωτική φορολόγηση των αγροτών

Απόλυτη υποκρισία χρεώνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προωθούμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν φοροαπαλλαγές για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

«Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα μετά τη «συμφωνία» των τρικομματικών εταίρων της συγκυβέρνησης να μην φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των κατ’ επάγγελμα αγροτών, για να αποκαλυφθεί η απόλυτη υποκρισία τους και η σκόπιμη παραπλάνηση του αγροτικού κόσμου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην κυβερνητική διακομματική επιτροπή, όχι μόνο δεν εξαιρεί τα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, αλλά τα φορολογεί με έναν απόλυτα ισοπεδωτικό τρόπο ανεξάρτητα από την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητά τους και το παραγόμενο εισόδημα που αποφέρουν».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η διπλή φορολόγηση του ήδη εξανεμισμένου αγροτικού εισοδήματος, που έρχεται να προστεθεί στη σειρά χαρατσιών και μειωμένων επιστροφών ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντίληψη της μνημονιακής συγκυβέρνησης για την «ατμομηχανή της ανάπτυξης» που είναι ο πρωτογενής τομέας».

Κατηγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «μετά το χάρισμα της ΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς, η φορολόγηση της γεωργικής γης θα σπρώξει ακόμα περισσότερες εκτάσεις στα χέρια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ήδη προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου.Η ανατροπή των σχεδίων τους  και η αντίσταση στη διάλυση της οικογενειακής γεωργίας, της αγροτικής παραγωγής και της επιβίωσης της υπαίθρου είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών«.

».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!