ΣΥΡΙΖΑ: Για τύπωμα χρήματος μιλά και υποψήφιος της ΝΔ – Τι απαντά ο ίδιος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομοβροντία δηλώσεων σε βάρος της Ραχήλ Μακρή για το τύπωμα 100 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, ανατρέχοντας σε άρθρο που είχε γράψει στις 23 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καισάριος, στο οποίο αναφερόταν «στη δυνατότητα τυπώματος χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, ως κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης».

«Φανταζόμαστε ότι αυτό διέφυγε της προσοχής του επιτελείου της Ν.Δ., αλλά ότι τώρα θα επανορθώσει, φτιάχνοντας σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της, όπως έκανε και με τη Ρ. Μακρή», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει πως «σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα τυπώματος χρήματος» και συμπληρώνει πως «υποστηρίζει την ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, μέσα από τη διαπραγμάτευση, για την στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρωζώνη».

«Αυτά δηλαδή που δεν τόλμησε ποτέ η Ν.Δ. να ψελλίσει έστω στην Ευρώπη και τώρα προσπαθεί μέσα από παρερμηνεία δηλώσεων, να καλύψει την αποτυχία της», συμπληρώνει.

Τι απαντά ο Γ. Καισάριος

Με τη σειρά του ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. απαντά ότι το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια υπόθεση εργασίας εκ μέρους του σχετικά με τον μηχανισμό και την τακτική που ενδέχεται να ακολουθηθεί στην Ευρώπη όσο αναφορά την διενέργεια ενός Ευρωπαϊκού QE (ποσοτική χαλάρωση), με βάση όσα έχουν γραφτεί στον ευρωπαϊκό Τύπο το προηγούμενο διάστημα.

«Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έκανα αναφορά ότι μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του μηχανισμού ELA, να προσφέρει ρευστότητα 100 δισ. ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η οποιοδήποτε περιφερειακή κεντρική τράπεζα να προσφέρει ρευστότητα προς το τραπεζικό της σύστημα χωρίς την παροχή εγγυήσεων και να παραβλέψει τους κανόνες του ευρωσυστήματος», συμπληρώνει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ, ΤΥΠΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]