ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές

Μέχρι τέλος Μαρτίου επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ετοιμάσει το πλήρες πολιτικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό σχέδιο ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δρόμο για την τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η συγκρότηση εκλογικής επιτροπής για τις ευρωεκλογές, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ρούντι Ρινάλντι και μέλη οι Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μπαλάφας, Αλέκος Καλύβης, Κώστας Ήσυχος, Γιάννης Μηλιός, Στέλιος Παππάς και Μίμης Δαρειώτης.

Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο συνεδριάσεις με βασικά θέματα συζήτησης την εκπόνηση του πολιτικού πλαισίου δράσης του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο διακήρυξης για τις ευρωεκλογές.

Το πολιτικό πλαίσιο δράσης θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή και το σχέδιο διακήρυξης θα παρουσιαστεί πρώτα στην Πολιτική Γραμματεία στην συνεδρίαση της προσεχούς Τρίτης, σύμφωνα με σημερινή απόφαση των μελών της.

Στόχος των μελών των ανώτατων κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση «να κάνει ένα δυνατό φίνις» σύμφωνα με κομματικά στελέχη.

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές έχει δύο πυλώνες: Ο πρώτος αφορά την προβολή της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο δεύτερος τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση του κομματικού δυναμικού και της κοινωνίας για να επιβεβαιωθεί ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας των εκλογών, σύμφωνα με τη θέση της Πολιτικής Γραμματείας.

Το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή και η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Ο «πονοκέφαλος» για την ηγεσία του κόμματος είναι ότι υπάρχουν δεκάδες προσωπικότητες, κομματικές και μη που προτείνονται ή αυτοπροτείνονται , αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή, με γνώμονα όχι μόνο την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων, αλλά κυρίως τις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις που εκφράζουν.-

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]