ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ζητήματα που απαιτούν λύσεις για ομαλή διεξαγωγή εκλογών

Την ανησυχία τους για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών εξαιτίας της αξιοποίησης ενός μικρού αριθμού δημοτικών υπαλλήλων, σε συνάρτηση με την αποχή των υπολοίπων, όπως έχει αποφασίσει σχετικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτη οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη διακομματική επιτροπή, Γ. Θεωνάς και Μ. Δαρειώτης, ζητώντας λύση στο ζήτημα. Επίσης, θέτουν μια σειρά ζητημάτων που επίσης εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όπως η μετακίνηση των ετεροδημοτών και η σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων από την εταιρεία Singular Logic, που έχει αναλάβει τη συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς Υπουργό Εσωτερικών
Κον Γιαννίτση Αναστάσιο

Κε Υπουργέ

  1. Πληροφορούμαστε ότι θα αξιοποιηθεί για την εκλογική διαδικασία μικρός αριθμός Δημοτικών υπαλλήλων που αντιστοιχεί στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων, όπως επίσης ό,τι αποφασίστηκε η αποχή των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με απόφαση της οργάνωσής τους. Υπό αυτές τις συνθήκες θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

  2. Ζητούμε επίσης να παρέμβετε ώστε να εξασφαλιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η μετάβαση των πολιτών στις εκλογικές τους περιφέρειες διότι έχουν εμφανιστεί τεράστια προβλήματα ιδιαίτερα με τα δρομολόγια των πλοίων.

  3. Επίσης όσον αφορά την ηλεκτρονική συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων :

Θέλουμε να μας παραχωρήσετε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular Logic. Για την σωστή τήρηση πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.

Επίσης θέλουμε να μας ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ
Οι εκπρόσωποι στη Διακομματική
Γ. Θεωνάς
Μ. Δαρειώτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]