ΣΥΡΙΖΑ: Δραματικές και αρνητικές οι εξελίξεις στην Αίγυπτο

Αρνητικές εξελίξεις για τον λαό της Αιγύπτου, χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από το στρατιωτικό καθεστώς, ζητώντας από την κυβέρνηση να κινηθεί στο πλαίσιο μιας ειρηνικής, πολυεπίπεδης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Η δήλωση της Ρένας Δούρου

«Η επιλογή της πολύνεκρης καταστολής και η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από το στρατιωτικό καθεστώς σηματοδοτούν δραματικές, αρνητικές εξελίξεις για τον λαό της Αιγύπτου.

Παράλληλα, δε, φέρνουν στο προσκήνιο την άκρως υποκριτική στάση Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, που επιδιώκουν τη διατήρηση ισορροπιών σε βάρος του αιγυπτιακού λαού. Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι μόνο η διπλωματία των πολιτών και των κινημάτων μπορεί να φέρει σε πέρας τους στόχους της δημοκρατίας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Προς την κατεύθυνση αυτή θα έπρεπε να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας ειρηνικής, πολυεπίπεδης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΕΜΦΥΛΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!