Σφοδρές αντιδράσεις για την κατάργηση οργανισμών μέσω ΠΔ

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί των τροπολογιών των υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εξωτερικών, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης στο Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Η πρώτη, δίνει τη δυνατότητα με Προεδρικά Διατάγματα να καταργούνται, ή να συγχωνεύονται, δημόσιοι οργανισμοί και φορείς και η δεύτερη επιτρέπει τις χορηγίες στην ελληνική προεδρία.

Είχαν προηγηθεί έντονες επικρίσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα την απόσυρσή της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «κατάπτυστη τροπολογία», ενώ ο Ν. Μαριάς από τους Aνεξάρτητες Ελληνες υποστήριξε ότι είναι «άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι χιλιάδες απολύσεις, που πρόκειται να γίνουν».

Απο την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Αναγνωστάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει την τροπολογία και θα ψηφίσει «παρών», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι «με προκλητικό τρόπο πάει η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της για τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα πάρει, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση