Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Καμμένος

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στον Real Fm για τα όσα συζήτησε χθες στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Χθες είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση με αφορμή την πρόταση που έχουμε για τα κόκκινα δάνεια. Μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από την Αξιωματική αντιπολίτευση. Θα επισκεφθώ και τον κ. Κουβέλη αυτές τις μέρες. Έχει υπογραφεί και από ανεξάρτητους βουλευτές. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά εκατομμύρια νοικοκυριά», σχολίασε αρχικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Ναι συζητήσαμε και για άλλα πράγματα, να δούμε τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο τόπος. Ξεκαθαρίσαμε ο καθένας τις κόκκινες γραμμές του και είδαμε τα πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε και τα πράγματα που δεν μπορούμε. Αυτή η συζήτηση σε ένα πολύ καλό κλίμα, οδηγεί πιθανώς στην επόμενη μέρα, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού για να αντιμετωπίσουμε την απειλή των Γερμανών».

«Θα λυθούν τα θέματα αυτά. Θα γίνουν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές αλλήλων, προκειμένου να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προέρχονται από τον πατριωτικό και δημοκρατικό χώρο. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στα Εθνικά θέματα, ξεκάθαρες θέσεις στην ενοποίηση της Ευρώπης. Συμφωνούμε σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία, συμφωνούμε στο θέμα του χρέους», τόνισε ακόμα και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει δώσει άφεση αμαρτιών σον κ. Παπανδρέου, έχει δώσει άφεση αμαρτιών στον κ. Βενιζέλο για τα υποβρύχια. Ότι σκάνδαλο υπάρχει, καλύπτεται. Από τη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει ελεγχθεί κανένας, η λίστα του Λουξεμβούργου ούτε καν έχει ανοίξει. Εδώ υπάρχει μια ομερτά».

«Εμείς βγαίνουμε και λέμε ότι έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές που είναι αδιαπραγμάτευτες. Εθνικά θέματα – Εκκλησία, έχουμε θέσεις ξεκάθαρες στα οικονομικά», σημείωσε.

«Δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε καρέκλες, ούτε θέσεις. Για πολιτικές διαπραγματευόμαστε και αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας και αυτές που προτείνουμε. Δεν έχει καμία σημασία για μας η καρέκλα, έχει σημασία η πολιτική. Αν ο Ελληνικός λαός θέλει μια δυνατή φωνή στη Βουλή, είναι η φωνή των Ανεξάρτητων Ελλήνων», είπε ακόμα ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κ. Ρεπούση και τον κ. Θεοδωράκη:

«Η κ. Ρεπούση αποτελεί κόκκινη γραμμή για μας. Ο κ. Θεοδωράκης, αντί να κάνει προτάσεις αναπαράγει αυτά που γράφουν οι εφημερίδες των φίλων του. Με τον κ. Θεοδωράκη δεν υπάρχει πολιτική συζήτηση γιατί δεν μιλάει πολιτικά. Αν είναι να βάλουμε και έναν ακόμα «Σημίτη», αυτό θα το κρίνει ο Ελληνικός λαός».

«Δεν θα συμφωνήσω με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα των Τζαμιών. Η κυβέρνηση αυτή που θα αναλάβει μετά την αποχώρηση αυτής της κυβέρνησης που έρχεται σύντομα, δεν θα τα λύσει όλα τα θέματα. Προέχει η σωτηρία της χώρας. Ούτε λόγο δώσαμε ούτε λογοδοθήκαμε. Έχουμε τις θέσεις μας ξεκάθαρες», υποστήριξε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!