Συνελήφθησαν μέλη της Χρυσής Αυγής για εκδήλωση στους Δελφούς

Οκτώ προσαγωγές έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, όταν ομάδα 16 ατόμων της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να διοργανώσει ομιλία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί- ο ομφαλός της Γης», χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια.

Ύστερα από σχετική καταγγελία, δύο διμοιρίες ΜΑΤ επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι προσαχθέντες, παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Aναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. αναφέρει:

«Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, οκτώ άτομα, οι οποίοι επιχείρησαν να διοργανώσουν – πραγματοποιήσουν εκδήλωση, εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από τον αρμόδιο Φορέα.

Τα ίδια άτομα παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ομάδα δεκαέξι ατόμων, επιχείρησαν να διοργανώσουν και να πραγματοποιήσουν εκδήλωση και ομιλία στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί – ο ομφαλός της Γης», χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ύστερα από τη σχετική καταγγελία, δύο διμοιρίες της Υ.Α.Τ. επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΜΑΤ, ΔΕΛΦΟΙ


Αφήστε μια απάντηση