Συναντήσεις ΠΑΣΟΚ με υπουργούς για την κινητικότητα

Αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , αποτελούμενη από τον εισηγητή της Κ.Ο. για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο, τον Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη και το μέλος της Γραμματείας του Tομέα Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ Δήμο Γόγολου, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς, θέματα που αφορούν την ένταξη και αξιοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία.

Προτάθηκε προς τον Υπουργό η Δημοτική Αστυνομία να λειτουργήσει ως ξεχωριστή διεύθυνση ή κλάδος και να ασχοληθεί ιδιαιτέρως, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους, με θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την περιφρούρηση των σχολικών μονάδων παρέχοντας την δυνατότητα στην ΕΛ.ΑΣ να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας, προτάσεις που αντιμετώπισε θετικά ο κ. Δένδιας.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. και ευρύτερα θεσμικά ζητήματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα. Ακολούθησε αποτίμηση του μέχρι σήμερα επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Μετά τη σύσκεψη, ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199 ΣΕΚΥΠΣ), όπου η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο, τον Διευθυντή του Κέντρου, Υποστράτηγο Αδαμάντιο Κανελλόπουλο, τον Επιτελάρχη του Π.Σ. Υποστράτηγο Χαράλαμπο Αφάλη και τον Περιφερειάρχη Αττικής του Π.Σ. Υποστράτηγο Αθανάσιο Ρούμπο για το σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών σε ζωντανό χρόνο και τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης και επέμβασης σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τη στήριξή τους στο δύσκολο έργο που επιτελεί το σύνολο των στελεχών του Π.Σ., κάνοντας ειδική μνεία στην αυτοθυσία του Έλληνα πυροσβέστη, αλλά και στο σημαντικό ρόλο των εθελοντών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

2. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε και συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με αντικείμενο το Προσχέδιο Νόμου για το Γενικό και Τεχνικό Λύκειο.

Παρόντες ήταν οι Υπουργοί Κ. Αρβανιτόπουλος, οι Υφυπουργοί Σ. Κεδίκογλου και Κ. Γκιουλέκας και στελέχη του Υπουργείου.

 

Το ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε την θέση του με σειρά προτάσεων και βελτιώσεων στα άρθρα του Προσχεδίου, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και να καταστήσει λειτουργικότερες τις επιχειρούμενες αλλαγές.

Εξ άλλου το ίδιο το Προσχέδιο Νόμου στηρίζεται σε επεξεργασίες που είχαν γίνει από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στον ουσιαστικό διάλογο που ακολούθησε αρκετές από τις προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές, μεταξύ των οποίων και η πρόταση για την πιστοποίηση της Επάρκειας χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για τους μαθητές, από το Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι: καθηγητής Δ. Κρεμαστινός , Ο. Κωνσταντινόπουλος , Χ. Πρωτόπαπας, Δ. Νικηφόρος Γραμματέας Τομέα Παιδείας και Κ. Καλτσάς σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

3. Επίσης, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα την κινητικότητα, με την συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Συζητήθηκε και ζητήθηκε από τους Γενικούς Γραμματείς να προχωρήσουν σε συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων.

Έγινε καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί ανά τομέα και των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν .

Σύντομα θα υπάρξει και νέα συνάντηση .

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι: Ο. Κωνσταντινόπουλος, Χ. Πρωτόπαπας και Δ.Καρύδης.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ


Αφήστε μια απάντηση