Σήμερα «κληρώνει» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ -Οι τελευταίες πληροφορίες

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις τελικές ανακοινώσεις όσον αφορά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες.
Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζονταν οι ζυμώσεις, καθώς υπήρχε υπερπροσφορά ενδιαφερομένων, πολύ περισσότερο μετά και την ευρεία νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και την προσδοκία για ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στις εθνικές κάλπες, κάτι που θα σημάνει την εκλογή έως και 80 περίπου επιπλέον βουλευτών σε σχέση με τη σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα. Πρακτικά στην επαρχία οι νέοι υποψήφιοι έχουν ισχυρές πιθανότητες εκλογής, με αποτέλεσμα να επικρατεί… συνωστισμός.

Και καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι “προεδρικοί” υποψήφιοι ελπίζουν ότι θα έχουν τύχη στην σταυροδοσία.
Η ανανέωση των ψηφοδελτίων και της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ένας στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και βεβαίως είναι και στο χέρι των ψηφοφόρων ποιους θα στείλουν στη νέα Βουλή. Εάν η ΝΔ αυξήσει τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές, αυτό θα σημαίνει και περισσότερους νέους ψηφοφόρους, που θα καθορίσουν και το “χάρτη” της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Η ανανέωση αυτή τη φορά πάντως θα είναι πιθανότατα γένους θηλυκού, καθώς η ποσόστωση σε συνδυασμό με την αύξηση των εδρών της ΝΔ, αυξάνει τις πιθανότητες για περισσότερες γυναίκες στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στο παρελθόν είχε σχετικά μικρό ποσοστό γυναικών.

Η ποσόστωση όμως σε συνδυασμό με το πλήθος των ενδιαφερόμενων έφερε καραμπόλες μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μετά τον Βόρειο Τομέα όπου για να “χωρέσει” στο ψηφοδέλτιο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Καιρίδης (που δεν εξελέγη στην Ευρωβουλή, αλλά σημείωσε μία καλή επίδοση), βγήκε από τη λίστα ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μάνος Γραφάκος, που ανέλαβε αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, αντίστοιχο ζήτημα προέκυψε στο Νότιο Τομέα όπου οι άνδρες υποψήφιοι ξεπερνούσαν κατά ένα τον επιτρεπτό βάσει της ποσόστωσης αριθμό.

Έτσι ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Cola Hellas Βασίλης Ανδρικόπουλος φαίνεται πως μετακινείται στο Επικρατείας, του οποίου όλα δείχνουν ότι θα ηγηθεί ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ στο Επικρατείας θα συμπεριληφθούν επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος και ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης. Πολλά είναι βεβαίως τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή ιδίως στο Επικρατείας δεν μπορούν να αποκλειστούν οι εκπλήξεις καθώς ειδικά το Επικρατείας αποτελεί βέβαια αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος, ο οποιος φυσικά θέλει να δώσει και το δικό το στίγμα. Πηγή: News24/7

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!