Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση Siemens

Σήμερα θα ανακοινωθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η ετυμηγορία για τους 54 κατηγορούμενους αναφορικά με την υπόθεση Siemens, 11 χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας.

Η υπόθεση κατάφερε να φτάσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τον Φεβρουάριο 2017, με το κατηγορητήριο να αναφέρεται σε «μποναμάδες» που φέρονται να δόθηκαν σε κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση 8002/97 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού αλλά και του ΟΤΕ φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, αφού εμφανίζονται να εμπλέκονται σε πολυδαίδαλες διαδρομές χρήματος προκειμένου να επιλεγεί η SIEMENS ως ανάδοχος του έργου αλλά και για κάθε επέκταση της σύμβασης για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία υπεγράφη από τον τότε υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!