Σφοδρή αντιπαράθεση Γεραπετρίτη – Ραγκούση για τις καταλήψεις

Σφοδρή σύγκρουση για τις καταλήψεις στα σχολεία και την διανομή μασκών στους μαθητές είχαν στην Βουλή οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Γιάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι οι καταλήψεις «δεν είναι όπλο διεκδίκησης αλλά όπλο αυτοπροστασίας των μαθητών», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί πολιτικά τις κινητοποιήσεις στα σχολεία. Δικαιώνει την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα».

Στην δευτερολογία του ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει την «πολιτική αυτουργία των καταλήψεων» είπε «Σήμερα είχαμε συνομολόγηση της πολιτικής υιοθεσίας των κινητοποιήσεων στα σχολεία. Ο κ. Ραγκούσης δικαίωσε την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα. Τα παιδία εκβιάζονται».

Νωρίτερα ο κ. Ραγκούσης ανέφερε «εχετε καταστεί πολιτικά και ηθικά αυτουργοί για τις καταλήψεις. Οι σημερινές κινητοποιήσεις δεν έχουν σχέση με όσες καταλήψεις έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι όπλα διεκδίκησης αλλά όπλα αυτοπροστασίας. Αυτοπροστατεύονται οι μαθητές» και πρόσθεσε:

«Γιατί ενώ μέσα σε 6 μήνες πανδημίας είχαμε 776 κρούσματα σε μαθητές, μέσα σε δύο εβδομάδες είχαμε 365 κρούσματα. Επίσης έχουμε ήδη 150 τάξεις σε σχολεία είναι κλειστά λόγω των επιλογών σας», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και συνέχισε: «μακάρι σε λίγες εβδομάδες να μην είναι περισσότερα σχολεία κλειστά από κορωνοϊό από ότι τώρα από καταλήψεις»
Κάλεσε την κυβέρνηση να μην αντιμετωπίζει με αστυνομική λογική της μαθητικές καταλήψεις, όπως π.χ. έκανε στο Κερατσίνι ή στην Καβάλα όπου αστυνομικές δυνάμεις εστάλησαν να απειλήσουν μικρά παιδιά.
«Οι μαθητές είναι εν δικαίω, εσείς είστε εν αδίκω», συμπέρανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να καταλήξει: «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ ανέφερε πως καταλήξαμε να είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα μάσκας ανά μαθητή, αν δε ζητήσετε συγγνώμη για το φιάσκο θα είμαστε και η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα αλαζονείας και αμετροέπειας ανά Υπουργό».

Ειδικά για τις μάσκες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε προς τον υπουργό: «είστε η μόνη κυβέρνηση που επιχείρησε να δώσει μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!