Σενάρια μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολιάζει τις δηλώσεις του ΥΠΑΜ και αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τις οποίες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε κυβερνητικό επίπεδο, μετά τις εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία. Το ίδιο ισχύει και για τη σύμφωνη γνώμη που εξέφρασε η βουλευτής Α Αθήνας Φωτεινή Πιπιλή. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, γίνονται ζωηρές συζητήσεις για το γεγονός ότι μπήκε στην πολιτική ατζέντα το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο προκρίνουν οι εταίροι/πιστωτές, όπως είναι γνωστό από προηγούμενες παρεμβάσεις τους, θεωρώντας την εξασφάλιση πολιτικής συναίνεσης ως μείζονα προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος σταθερά αποφεύγει την ένταση με την αξιωματική αντιπολίτευση, σε συνέντευξή του στην Realnews απάντησε ως εξής στη σχετική ερώτηση:

«Μέσα στην προοπτική αυτή, και εφόσον ο λαός δεν θα έδινε την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές. Κάτω βέβαια από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης, με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδος. Κανένας δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος τονίζει πως εκείνο που προέχει είναι η κυβερνητική σταθερότητα.

Η προσέγγιση αυτή δεν απηχεί τις απόψεις που κυριαρχούν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, όπου πιστεύεται σε μεγάλο βαθμό ότι δεν υπάρχουν πραγματικά περιθώρια συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ενηλικιώνεται:

«Η ΝΔ διαχρονικά, επειδή είναι κυρίαρχη ιδεολογική παράταξη, μην ξεχνάτε, όταν υπήρξε ανάγκη, συνεργάστηκε με το ΚΚΕ. Επίσης, παρά το βάρος, συνεργαστήκαμε με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια λογική προσέγγισης στην κατεύθυνση η χώρα να πάει καλά».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!