ΣΕΓΑΣ: «Αντισυνταγματικός ο Νόμος Αυγενάκη»

κατάθεση του Σχεδίου νόμου από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την Παρασκευή (15/11) έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των μελών διοικητικών συμβουλίων αθλητικών ομοσπονδιών που θίγονται από τις διατάξεις και στερούνται του δικαιώματος να θέσουν υποψηφιότητα προκειμένου να επανεκλεγούν.

Μάλιστα, μία ημέρα πριν τεθεί προς ψήφιση, ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωσε και παρουσίασε τη γνωμοδότηση του κορυφαίου Συνταγματολόγου, Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Νόμος Αυγενάκη είναι αντισυνταγματικός. Θυμίζουμε πως μία διάταξη του Σχεδίου Νόμου αναφέρει πως όποιος έχει ξεπεράσει το όριο ηλικίας που τίθεται στα 70 έτη, δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί πρόεδροι ομοσπονδιών όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (ΕΟΚ), και Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ), δεν θα εκλεγούν ξανά, μετά την ολοκλήρωση των θητειών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κορυφαίος Συνταγματολόγος Καθηγητής Νικος Αλιβιζάτος γνωμοδοτεί ότι οι προβλέψεις του Νόμου Αυγενάκη για την αναδρομικότητα των θητειών και τα όρια ηλικίας για την εκλογιμότητα των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών είναι αντισυνταγματικές, παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων και τα ατομικά δικαιώματα των στελεχών του αθλητισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΟΣ, ΣΕΓΑΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΑΥΓΕΝΑΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!