σχετικά-με-την-διοργάνωση-ημερίδας-τη-1121559
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.03.2023 | 12:04

Σχετικά με την διοργάνωση ημερίδας της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με το απαράδεκτο θέμα “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον”

Με μια πρωτοφανή, αδιανόητη κι επικίνδυνη απόφασή του, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προχωρά στη διοργάνωση Διημερίδας με θέμα: “Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον”

Η Διημερίδα διοργανώνεται “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά … και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”! Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους ομιλητές είναι και ο Πρύτανης του NEW YORK COLLEGE, ενώ στην Οργανωτική κι Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας φιγουράρουν φυσικά τα στελέχη των Ιδιωτικών Σχολείων.

Στόχοι της Διημερίδας είναι, ανάμεσα στα άλλα:

– Οι Συνεργασίες Ιδιωτικού – Δημόσιου Σχολείου: Δυνατότητες και Προοπτικές

– Οι Στόχοι Ιδιωτικού Σχολείου. Οι Επιλογές και οι Απαιτήσεις του Σύγχρονου Γονέα από την Ιδιωτική Εκπαίδευση

– Οι Παιδαγωγικοί Στόχοι και πώς επιτυγχάνονται από την Ιδιωτική Εκπαίδευση

– Το Κοινωνικό Πρόσωπο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Υποτροφίες

Πραγματικά, τέτοια διαφήμιση για να βρουν νέα πελατεία, σαν αυτή που πραγματοποιεί η ΔΙΔΕ Πειραιά, τα Ιδιωτικά Σχολεία δύσκολα θα έβρισκαν.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται με τέτοιο τρόπο η προβολή και προώθηση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, μέσα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια υπηρεσία του στον Πειραιά, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Φυσικά, δεν προξενεί εντύπωση. Θερμοκήπιο τέτοιων πρωτοβουλιών αποτελεί η ίδια η κυβερνητική πολιτική, που μετατρέπει τις δημόσιες μονάδες υγείας σε νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και τις παραδίδει σε ιδιώτες, όπως την Παιδοογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

– Πώς τοποθετείται στη διενέργεια της συγκεκριμένης ημερίδας,

– Τι μέτρα θα πάρει έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί η ημερίδα.

Οι Βουλευτές

Μανωλάκου Διαμάντω

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Παφίλης Θανάσης