Σαμαράς: «Δεν της πέρασε» για την αξιωματική αντιπολίτευση – όλο το παρασκήνιο

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου» σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμάρας, μαναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάθεση διπλής πρότασης μορφής.

«Δεν της πέρασε. Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, απορρίφθηκαν τόσο η πρόταση μορφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών όσο και η πρόταση μορφής εναντίον του Προεδρείου της Βουλής, από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, κινήσεις που επέλεξε με την κορύφωση της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό,σε ευρεία σύσκεψη κομματικών στελεχών και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ελήφθη η τελική απόφαση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι πρώτες σκέψεις γύρω από την τακτική που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, αντηλλάγησαν χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησε έντονη δυσφορία , όχι μόνο για την απόφαση της κυβέρνησης να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά και για το γεγονός, ότι το θέμα των τραπεζών, μείζων για τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε τελείως υποβαθμισμένο από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς απέφευγε να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην βουλή.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα, πέρα από τα όσα δημόσια έθεσε ο κ. Τσίπρας, έγινε για μια σειρά λόγους, οι κυριότεροι εκ οποίων είναι ότι πρέπει το θέμα των τραπεζών να αναβαθμιστεί στην δημόσια συζήτηση, ενώ τονίστηκε ότι αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας που δυσφορούν με την στάση του κ. Στουρνάρα θα ήταν δύσκολο να τον υπερασπιστούν κατά την σχετική συζήτηση.

Επίσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ήταν αναγκαίο να σταλεί ένα μήνυμα της βουλής προς τους δανειστές, ενόψει των συνεδριάσεων του Γιούρογκρουπ και του Εκοφίν, ότι δεν είναι δυνατό να αγνοούνται κορυφαία ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό και να θέτουν συνεχώς εκβιαστικές ημερομηνίες για την εκταμίευση των δόσεων, αλλά και νέους όρους.

Σε όλα αυτά, αναφέρει κομματική πηγή «θα έπρεπε να μπει ένα φρένο και αυτό μπορούσε να συμβεί με την πρόταση δυσπιστίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!