Σάλος με ψευδοπροφήτες στους κόλπους της Εκκλησίας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
6
Αύγουστος
Back

Σάλος με ψευδοπροφήτες στους κόλπους της Εκκλησίας

Σάλος έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις για την ύπαρξη ψευδοπροφητών στους κόλπους της Εκκλησίας που εκμεταλλεύονται πιστούς, προτάσσοντας «θαύματα» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Αργολίδος έκανε λόγο για  ποινική διάσταση του προβλήματος και άφησε αιχμές ακόμα και για πολιτικές παρεμβάσεις.

Οι αποκαλύψεις αυτές περί «θαυμάτων» και ψετοπροφητών αφορούν στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και συγκεκριμένους ιερωμένους.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι ψευδοπροφήτες που έχει καταγγείλει επισήμως η Ιερά Σύνοδος ότι παρασύρουν τους πιστούς, έχουν γίνει αποδεκτοί με τιμές από υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα δημιουργώντας μεγαλύτερη σύγχυση στους πιστούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους επικεφαλής του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού εντός του Στρατοπέδου «Παπάγου».

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Μάλιστα το κειμήλιο που υποστηρίζουν ότι είναι τμήμα του Τιμίου Σταυρού εκτέθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης εντός του Στρατοπέδου και ακολούθησε προσκύνησή του από το Στρατιωτικό και το Πολιτικό Προσωπικό που υπηρετεί στο Υπουργείο και στα Γενικά Επιτελεία.

παναγιωτόπουλος 2

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας στις 19 Ιουνίου, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, ανέφερε χωρίς να κατονομάζει τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ότι οι ψευδοπροφήτες αυτοί έχουν παρασύρει αρκετούς πιστούς οι οποίοι κινδυνεύουν να καταλήξουν σε σχίσμα ή αίρεση διευκρινίζοντας παράλληλα πως κάποιοι από αυτούς αυτοπροσδιορίζονται ως διδάσκαλοι και μελλοντολόγοι, άλλοι παρερμηνεύουν λόγια αγίων και άλλοι πάλι αναφέρονται σε διάφορους γέροντες που προφητεύουν επικείμενες καταστροφές και πολέμους.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Αργολίδος με ραδιοφωνική του συνέντευξη χαρακτήρισε μεγάλη πληγή για την Εκκλησία, τη δράση ιερωμένων του συγκεκριμένου Ναού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ με τον κορωνοϊό «και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται».

Πηγή: avgi.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!