Σακελλαρίδης: Εφικτή η συμφωνία, αρκεί να την θέλουν όλοι

«Το μπαλάκι είναι τώρα στην άλλη πλευρά» των διαπραγματεύσεων, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λέγοντας πως η συμφωνία με τους εταίρους «είναι εφικτή, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση για συμφωνία που θα δώσει πραγματική λύση και δεν θα αναπαράγει το μνημονιακό αδιέξοδο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει, σε άρθρο του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», πως το σχέδιο που παρουσίασε η Αθήνα είναι «απολύτως ρεαλιστικό, το μόνο ρεαλιστικό», λέγοντας πως η πρόταση των δανειστών ειναι «στείρα επανάληψη του μνημονιακού προγράμματος».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις συναντήσεις κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «τήρηση στο ακέραιο τη δέσμευσή της να διαπραγματευτεί σκληρά και να μην υποταχτεί σε μνημονιακά τελεσίγραφα» και «απέδειξε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί ο κοινός τόπος για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

«Κινούμενοι με αποφασιστικότητα και διαλλακτικότητα», γράφει, «καταθέσαμε ένα σχέδιο λύσης που δεν αποτέλεσε αναπαραγωγή του προγράμματός μας αλλά ενσωμάτωσε τα σημεία σύγκλισης που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις». «Ωστόσο, η πλευρά των δανειστών κινήθηκε στον αντίποδα» συνεχίζει, λέγοντας πως το σχέδιο που παρουσίασε «αντιβαίνει στη λαϊκή εντολή και επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση και την ύφεση».

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην επίτευξη συμφωνίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι διατεθειμένη να συνθηκολογήσει και να αποδεχτεί τη συνέχιση πολιτικών που πέντε χρόνια τώρα καταστρέφουν την ελληνική οικονομία» τονίζει.

«Θα επιμείνουμε στο διάλογο, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε τελεσίγραφα» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΘΗΝΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!