ρεβεγιόν-rapid-τεστ-και-για-τους-εμβολιασμ-964801
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.12.2021 | 10:28

Ρεβεγιόν: Rapid τεστ και για τους εμβολιασμένους

Μόνο με rapid τεστ θα μπορούν και οι εμβολιασμένοι να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί σχετική εισήγηση και βρίσκεται πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, γεγονός που άφησε ανοιχτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου. 

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Οικονόμου το κόστος αυτού το μέτρου θα το επιβαρυνθούν οι ίδιοι πολίτες! Για παράδειγμα, μια παρέα 10 εμβολιασμένων που θέλει να διασκεδάσει στις γιορτές, πρέπει να επιβαρυνθεί με 200 ευρώ (20 ευρώ το κόστος κάθε rapid test X 10). Και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μετά την ατομική ευθύνη,  θα μετακυλίσει το κόστος στο “ατομικό πορτοφόλι”.

Πλεύρης: Ανάμεσα στις σκέψεις της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι ο έλεγχος με διαγνωστικό τεστ για όλο τον πληθυσμό, βρίσκεται ανάμεσα στις σκέψεις της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια συνολική επιδημιολογική εικόνας της χώρας, ανέφερε

«Αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, υπό την έννοια να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, καθώς η «Όμικρον» επελαύνει, με τις πρώτες επιπτώσεις της να αναμένονται στα νοσοκομεία λίγο μετά τις γιορτές (σ.σ. σε περίπου 20 ημέρες), στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια εξετάζονται σενάρια οι οι εκδρομείς των Χριστουγέννων να επιστρέψουν με… υποχρεωτικό (και όχι απλώς προαιρετικό) test.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μετακίνηση εκτός νομού θα γίνει δυσκολότερη για τους πολίτες.