ραγκούσης-η-κυβέρνηση-τώρα-απειλεί-με-875990
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.10.2022 | 14:12

Ραγκούσης: Η κυβέρνηση τώρα απειλεί με διακοπή ρεύματος και τα υπερχρεωμένα σχολεία στην Α΄και Β΄Πειραιά

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τις απαράδεκτες πρακτικές της ΔΕΗ που απειλεί με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σχολικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται υπό οικονομική κατάρρευση λόγω της ακρίβειας, στην Α΄ και Β΄ Πειραιά.

Με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας απαντήσεις για τις απειλές της ΔΕΗ να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα στις σχολικές μονάδες, οι οποίες για αντικειμενικούς λόγους και μόνο για τα τιμολόγια της ενέργειας (ρεύμα, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο) ξοδεύουν σχεδόν ολόκληρο το ποσό της κρατικής επιχορήγησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά, συνεργεία του ΔΕΔΗΕ επισκέπτονται σχολικές μονάδες του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία «προειδοποιούν» τους Δ/ντες-Δ/ντριες με επικείμενη διακοπή, εφόσον δεν εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους. Το άμεσο αποτέλεσμα μιας τέτοιας απαράδεκτης πράξης θα είναι να διακοπεί κάθε λειτουργία του σχολείου και να σταματήσουν τα μαθήματα σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους. Συνακόλουθα, η ΕΛΜΕ Πειραιά, θέτει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, τα οποία έχουν εκτοξευθεί από τη γενικότερη ακρίβεια και των άλλων ειδών (φυσικό αέριο, αναλώσιμα, κλπ) με συγκεκριμένα παραδείγματα σχολείων από την Α΄ και Β΄ Πειραιά που αποδεικνύουν ότι η πολιτική υποχρηματοδότησης της παιδείας, μαζί με την ακρίβεια Μητσοτάκη, έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τα σχολεία, υποβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό έργο. Για τους λόγους αυτούς, αφενός οργανώνουν κινητοποιήσεις, αφετέρου καταθέτουν μια σειρά από αιτήματα και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.