βόμβα-ανδρουλάκη-θέλει-πρωθυπουργ-1155763
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.03.2023 | 23:34

“Βόμβα” Ανδρουλάκη: Θέλει πρωθυπουργό Βενιζέλο σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Δεν λένε να σβήσουν οι «φωτιές» που άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο – και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα – μετά τις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες, όπως όλα προμηνύουν, δύσκολα θα δώσουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα.

Έντονη ήταν η αντίδραση κυβερνητικών στελεχών, με πολλά εξ αυτών να κάνουν λόγο για «θεσμική ασέβεια» από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, όπως λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, «η πρόταση Ανδρουλάκη στερείται σοβαρότητας».

Επιπλέον, σημειώνουν, όταν κάποιος κάνει μία σοβαρή πρόταση, θα πρέπει να την κάνει ολοκληρωμένα και να προτείνει κάποιον – κάτι που δήλωσε, εξάλλου, και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, προκαλώντας την οργή της Χαριλάου Τρικούπη.

Η ΝΔ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πιστεύει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να εννοεί και τον εαυτό του για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Τι λέει στο MEGA ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μετά τη δήλωση Ανδρουλάκη, ωστόσο, που ξεκαθάρισε ότι μιλάει για πολιτικό πρόσωπο και όχι για κάποιον τεχνοκράτη, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το πρόσωπο αυτό είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, που μίλησαν στο MEGA, δεν αναιρείται κάτι τέτοιο ακόμα.

«Προς το παρόν, ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Ρωτήστε τον ίδιο τι εννοούσε»

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να συγκεντρώνει τα πυρά τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την πρότασή του κλήθηκε να σχολιάσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες, μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτό που τον αφορά είναι το μέλλον της χώρας με ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση.

«Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού – για τα υπόλοιπα ρωτήστε άλλους τι εννοούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά για τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Ρωτήστε τον ίδιο τι ακριβώς εννοούσε».

Την ίδια ώρα, τα «γαλάζια» στελέχη μιλούν για θεσμική ασέβεια του Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.