«Γαλάζιος εμφύλιος» στο Κιλκίς: Επίθεση Κιλτίδη κατά Γεωργαντά

«Πυρά» εναντίον του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Γεωργαντά αναφορικά με ανακοινώσεις του για το φυσικό αέριο και τη δρομολόγηση νέας γραμμής Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Σερρών από τον ΟΣΕ εξαπολύει ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης.

Μάλιστα ο κ. Κιλτίδης προχωρεί ένα βήμα ακόμα και  καταγγέλλει ότι “μεγαλοσχήμονες” ενοχλούν και απειλούν τηλεφωνικά όποιους εκφράζονται φιλικά υπέρ των απόψεών του στο διαδίκτυο!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Κιλτίδη με θέμα, όπως αναφέρει “Να βρούμε το περιεχόμενο και την αξιοπιστία της πολιτικής” έχει ως εξής:

Με αφορμή πράξεις και ανακοινώσεις για έργα ή σχεδιασμούς στον νομό μας, σε πρόσφατη συνέντευξή μου ζήτησα να σοβαρευτούμε και να αναστηλώσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής. Πάλι κάποιοι κακόβουλα και κακόπιστα απέκρυψαν ή θέλησαν να παρερμηνεύσουν τα δηλωθέντα από εμένα. Παρατηρούνται δε και αναβιώνουν αντιπαλότητες και παλαιοκομματισμοί, εις ότι έχει να κάνει με την ανάδειξη πολιτικού έργου, προσέλκυση φίλων και ψηφοφόρων. Γι αυτό :

1) Ζητώ να σταματήσουν κάποιοι μεγαλοσχήμονες να ενοχλούν ή να απειλούν τηλεφωνικά όποιους εκφράζονται στο διαδίκτυο υπέρ των απόψεών μου ή απλά μου εύχονται.

2) Να υπηρετήσουν την θεσμική τους ιδιότητα με όρους διαλόγου και διαβούλευσης και όχι με ανακοινώσεις και παραπλανητικές γνωστοποιήσεις επί παντός επιστητού. Τα μεγάλα έργα συζητούνται  διακομματικά με τους θεσμικούς φορείς και αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη τους.

3) Το φυσικό αέριο, το δρομολόγιο του τραίνου προς τις Σέρρες, όταν ανάγονται σε ζητήματα του «κατόπιν των ενεργειών μου» ευτελίζουν την υπόσταση της πολιτικής, αφού έχουν σχέση με την καθημερινότητα που εξελίσσεται.

4) Αγωνίστηκα και πορεύτηκα πάντα με δεοντολογία. Επανήλθα στην πολιτική ζωή του νομού μας καταθέτοντας και προτάσσοντας το περιεχόμενο της πολιτικής για να συμβάλω δίχως ματαιότητα και ίχνος ιδιοτέλειας. Γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι με τρέφουν οι αγώνες και οι συγκρούσεις.    Δεν επιθυμώ όμως επ ουδενί την ματαιοδοξία με τις ανούσιες σε αυτήν την στιγμή για την πατρίδα μας αντιπαλότητες.

Εν τέλει, θα συνέλθουμε ή θα αποδομήσουμε ακόμη περισσότερο την πολιτική; Σας αφιερώνω την ανεπανάληπτη γελοιογραφία του Αρκά.

Και όσοι κατάλαβαν….

 

Οι δύο ανακοινώσεις Γεωργαντά που προκάλεσαν την υπερμέτρητη αντίδραση Κιλτίδη  

Η πρώτη αφορούσε νέα δρομολογία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οποία σημειώνοταν:

Ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των κατοίκων των Νομών Σερρών και Κιλκίς για συχνότερη σύνδεση των περιοχών αυτών με τη Θεσσαλονίκη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσθέτει ένα ακόμη καθημερινό δρομολόγιο, το οποίο θα ξεκινήσει από 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το τραίνο θα ξεκινά στις 7:38 το πρωί από τις Σέρρες και θα φτάνει στις 10:30 στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 18:45 μμ.

Κατά τα δρομολόγια αυτά, το τραίνο θα σταθμεύει στους σταθμούς ΣΣ Μουριών, Δοϊράνης, Χέρσου, Κρηστώνης, Πεδινού και Γαλλικού.

Πλέον οι κάτοικοι του Κιλκίς θα μπορούν να έχουν περισσότερες επιλογές μετακίνησης προς και από τη Θεσσαλονίκη.

Η πρόνοια και η συμβολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Kώστα Καραμανλή ήταν καταλυτική για αυτή την εξέλιξη.

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορούσε την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στο Κιλκίς και αναφερόταν:

Ξεκινά η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στο Κιλκίς – Συνεργασία του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ.

Στις πρώτες πόλεις που θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ) συμπεριλαμβάνεται το Κιλκίς.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς είχε χθες συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος τόσο για νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις. Ο κ. Τσάκας διαβεβαίωσε τον Υφυπουργό ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του δικτύου στην πόλη του Κιλκίς θα βγει εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, ενώ κατά τον προγραμματισμό της επιχείρησης, η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Θα πραγματοποιηθούν άμεσα συναντήσεις στο Κιλκίς, με την παρουσία του Δημάρχου και στελεχών του Δήμου καθώς και στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύου Διανομής, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και την ωφέλεια του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αιτήσεων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επέκταση του έργου.

Ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά να επισπευθεί, ταυτόχρονα, η διαδικασία σύνδεσης με το έργο, των μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο υφιστάμενο δίκτυο, παρακείμενα της Εθνικής Οδού. Το αίτημα έγινε δεκτό και θα γίνει άμεσα επαφή με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων αυτών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι συνδέσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ, ΚΙΛΤΙΔΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!