εκατοντάδες-κρούσματα-στα-σχολεία-τ-982225
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.01.2022 | 13:12

“Εκατοντάδες κρούσματα στα σχολεία των Ιωαννίνων”

“Εκατοντάδες ήταν τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών στα Ιωάννινα, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων”, τονίζει η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η κ. Τζούφη: “Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας εφαρμόζουν το σχέδιο «ανοσία της αγέλης στα θρανία», αδιαφορώντας για τον υγειονομικό αντίκτυπο τόσο στα σχολεία, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Για το λόγο αυτό επιμένουν στο αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο «50%+1», πανηγυρίζοντας μάλιστα που με 50.000 κρούσματα στα σχολεία της χώρας κλείνουν μόνο 2-3 τμήματα! Για το λόγο αυτό δε φρόντισαν για την αραίωση των μαθητών. Αντίθετα, ψήφισαν την αύξηση τους ανά τάξη ώστε να εξοικονομήσουν πόρους και προσωπικό. 

Παράλληλα, εγκατέλειψαν την ιχνηλάτηση και δε βελτίωσαν τις συνθήκες καθαριότητας στα σχολεία. Αγνόησαν κάθε μέτρο, κάθε πρόταση και κάθε καλή πρακτική που εφαρμόζεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να ελέγξει την πανδημία. Τώρα μιλούν για «αποκλιμάκωση» και «χαλάρωση των μέτρων», παρότι η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται. 

Σήμερα, η εκπαιδευτική κοινότητα κινητοποιείται, ζητώντας άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε πολλές πόλεις της χώρας. Στα Γιάννενα, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές δίνουν ραντεβού στις 18:00, στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία. Στεκόμαστε στο πλευρό τους!”