Ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ –Τι θέση πήραν τα κόμματα

Ψηφίστηκε επί της αρχής το Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ. Τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ

ΝΔ: ΟΧΙ

Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΟΧΙ

Χρυσή Αυγή: ΟΧΙ

ΚΚΕ: ΟΧΙ

ΑΝΕΛ: ΝΑΙ

Ένωση Κεντρώων: ΠΑΡΩΝ

Ποτάμι: ΠΑΡΩΝ

Όπως είχε αποφασίσει νωρίτερα το προεδρείο της Βουλής, η συζήτηση και ψήφισή του θα ολοκληρωνόταν απόψε και δεν θα υπήρχε δεύτερη συνεδρίαση (ήταν προγραμματισμένη για αύριο).

Αυτό βεβαίως είχε προκαλέσει αντιδράσεις κάποιων βουλευτών (ΚΚΕ, ΝΔ) σχετικά με τους χρόνους των τοποθετήσεών τους, καθώς αξίωσαν να μιλήσουν παραπάνω απ’ όσο προέβλεπε ο κανονισμός, προσθέτοντας στη δευτερολογία τους και τον χρόνο που θα τους δινόταν αύριο.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ψηφίζονται τελικά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ρυθμίσεις που θεωρήθηκαν θετικές, παρά το γεγονός ότι στη συζήτηση που προηγήθηκε υπήρξε αντιπαράθεση.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι δεν έχει βάση η κριτική για αθρόες προσλήψεις, αλλά το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει πολύ συγκεκριμένες και αναγκαίες περιπτώσεις οι οποίες επιβάλλονται για λόγους ηθικής τάξης και αποκατάστασης της δικαιοσύνης. Όλες δε των περιπτώσεων αυτών είναι δυνητικές για τους δήμους και μάλιστα τις έχουν ζητήσει οι ίδιοι οι δήμοι, προσέθεσε. Δεν παρέλειψε δε να σημειώσει πως ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έχει συνδέσει το όνομά του με τη μεγαλύτερη αντιμεταρρύθμιση που υπήρξε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας. Είπε ακόμη ότι είναι ιδεοληπτική η εμμονή της ΝΔ να ασκήσουν την υπηρεσία της αποκομιδής οι ιδιώτες, στο βωμό της χωρίς όρια ιδιωτικοποίησης.

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης είχε απαντήσει στην κατηγορία που απευθύνει η κυβέρνηση στη ΝΔ, ότι δηλαδή έχει μια πολιτική ακραίου νεοφιλελευθερισμού και δεν θέλει να στέρξει σε φιλολαϊκά μέτρα και πολιτικές. «Όταν φορολογείς ανθρώπους με εισόδημα 600 ευρώ είναι φιλολαϊκή πολιτική; Όταν κόβεις συντάξεις στα 1.000 ευρώ είναι φιλολαϊκή πολιτική; Όταν αυξάνεις τον ΦΠΑ σε όλα είδη, είναι αυτό φιλολαϊκή πολιτική;» είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «είναι φιλολαϊκό να κάνει προσλήψεις αχρείαστες, που δεν εξυπηρετούν τους δημότες αλλά έχουν κόστος για τον φορολογούμενο;».

Μετά και τη δευτερολογία Σκουρλέτη, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑ, ΘΕΣΕΙΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!