Ψηφίστηκε από τη Βουλή το ν/σ για το Θριάσιο & η τροπολογία για το Ελληνικό

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Παράλληλα, ψηφίστηκε και η τροπολογία για την «απρόσκοπτη εκτέλεση των οικοδομικών αδειών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά», η οποία προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση των αδειών.

Συγκεκριμένα, με την υπόψη τροπολογία, τροποποιούνται – συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 4062/2012 σχετικά με το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησης που διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

– Εγκρίνονται με τις οριζόμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία

– Αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού, εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, όπου απαιτείται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!