προϋπολογισμός-2023-δείτε-live-την-τελευταία-1081650
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.12.2022 | 10:40

Προϋπολογισμός 2023: Δείτε live την τελευταία μέρα της συζήτησης στη Βουλή

Συνεχίζεται σήμερα, για πέμπτη και τελευταία μέρα, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του έτους 2023.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει την εξαγγελία παροχής, που θα αφορά και μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών, ενώ θα κάνει απολογισμό των κυβερνητικών ενεργειών της τελευταίας τετραετίας. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει και σε σύγκριση των πεπραγμένων της δικής του κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης αναμένεται να προδιαγράψει (άμεσα ή έμμεσα) τέσσερις κατηγορίες παροχών: έκτακτες παροχές λόγω κρίσης, τόσο για φέτος όσο και για το 2023, μόνιμες παροχές για το 2023, αλλά και νέες μόνιμες παροχές για την περίοδο μετά τις εκλογές, για το 2024 και μετά –ενδεχομένως όμως και από τα τέλη του 2023.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση αρχίζει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, γύρω στις 2 μ.μ. και μετά, θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, με πρώτο τον Γ. Βαρουφάκη, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τον Αλέξη Τσίπρα και πριν την ομιλία του πρωθυπουργού.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανά να δώσει και ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των εκλογών.