Προβάδισμα ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης  καταγράφει το βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης με ποσοστό 45% έναντι 43% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται και πάλι προβάδισμα για τη ΝΔ με 28,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 11% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ επίσης με 6,5% και τέλος το ΚΚΕ με 5,5%. Κατάλληλος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 26%. «Κανένας» απαντά το 31% των ερωτηθέντων. Στη  δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης με ποσοστό 43%. Για το 34% καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το 21% επιλέγει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, το 42% δεν επιλέγει καμία από τις δύο.

Στην ερώτηση «εάν σήμερα γινόταν δημοψήφισμα για το ευρώ τι θα ψηφίζατε», το 58% απαντά «υπέρ» και το 39% «κατά». Απίθανο θεωρεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το 59% ενώ το 29% εκτιμά ότι είναι πιθανό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ, ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση