Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και στο περιοδικό «Επίκαιρα». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για «Το Ποντίκι», η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο. Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα, με το 49% να θεωρεί καλή ή μάλλον καλή την εξέλιξη και το 46% να εκτιμούν ως σίγουρα ή μάλλον καλή εξέλιξη. Ως πλέον δυσαρεστημένοι από τη νέα προσφυγή στην κάλπη εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι.

Στη δημοσκόπηση, εξάλλου, της εταιρείας VPRC, που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα», το διάστημα από 10 έως 14 Μαΐου, ολοκληρώθηκε, δηλαδή, μία ημέρα πριν το «ναυάγιο» για το σχηματισμό κυβέρνησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 20,3%.

Ακολουθούν η ΝΔ με 14,2%, το ΠΑΣΟΚ με 10,9%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 2,2%, η Δημιουργία Ξανά με 1,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,1% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 2,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 17,3%, ενώ δεν απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]