Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις υποκλοπές: Χάνει η ΝΔ, κερδίζουν ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
29
Ιανουάριος
Back

Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις υποκλοπές: Χάνει η ΝΔ, κερδίζουν ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ

Διατηρεί σημαντικό προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». Σύμφωνα με την GPO η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 6,3 μονάδες, έναντι 8,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει σχεδόν μια μονάδα και τη ΝΔ να χάνει 1,7%.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κερδίζει μία μονάδα και συγκεκριμένα από το 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση λαμβάνει 12,1%. Εκτός Βουλής μένει το Μέρα25 με 2,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,6% και η Δημιουργία Ξανά με 1,2%.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 31,4% από 33,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΣΥΡΙΖΑ: 25,1% από 24,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,1% από 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΚΚΕ: 5,7% από 5,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Ελληνική Λύση: 4,8% από 4,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Εκτός Βουλής μένουν:

  • ΜΕΡΑ25 με 2,1% από 2,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
  • Έλληνες για Πατρίδα με 1,6% από 1,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
  • Δημιουργία Ξανά με 1,2

Την ίδια στιγμή το 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει στις εκλογές.

Οι παρακολουθήσεις δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα για τους πολίτες. Έρχεται τρίτο πίσω από τις τιμές του ρεύματος και γενικότερα την ακρίβεια υποσκελίζοντας ωστόσο τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 68,6 των ερωτηθέντων θεωρεί το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό για την πολιτική ζωή ενώ όσοι εμφανίζονται αδιάφοροι περιορίζονται στο 29,9 παρ, όλα αυτά δεν είναι το θέμα που θα κρίνει την επόμενη ψήφο τους.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δημοσιεύεται από την «ναυαρχίδα» του ομίλου Μαρινάκη και μάλιστα από δημοσκοπική εταιρεία με πολύ καλές σχέσεις με τον όμιλο. O δε τίτλος της εφημερίδας «Κίτρινη Κάρτα» λέει πολλά…

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!