Πρόταση νόμου από ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση εφεδρείας και διαθεσιμότητας

Πρόταση νόμου για την κατάργηση της εφεδρείας και της διαθεσιμότητας θα καταθέσει το προσεχές διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, σύμφωνα και με τα όσα είπαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης και Αποστόλης Αλεξόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, με επιτροπή συνδικαλιστών από χώρους του Δημοσίου και των ΟΤΑ που εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

«Αυτή η πρόταση νόμου θα αποτελεί και πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εάν συμμετέχει στο μέλλον σε κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει με τη στήριξη των εργαζομένων και του λαού όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους», σημείωσαν και χαρακτήρισαν το μέτρο της διαθεσιμότητας ως «ως πραγματικές και απάνθρωπες απολύσεις, που ανοίγουν το δρόμο για ακόμα περισσότερες απολύσεις συναδέλφων τους και για ξεπούλημα δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δέσποινας Σπανού και Γιώργου Χαρίση. Το κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη  στους αγώνες των εργαζομένων του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!