Πολιτική

Πρόταση μομφής: Live η τρίτη μέρα της συζήτησης

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά της κυβέρνησης.

Τσίπρας: Κυβέρνηση Φουρθιώτη & όχι Μητσοτάκη -Η νύχτα μπήκε στο Μαξίμου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με το μότο «χρωστάτε μία συγνώμη», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, μιλώντας επί της πρότασης μομφής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αναρωτήθηκε, εφόσον λέει ότι κερδίζει με βάση τις δημοσκοπήσεις,  «τι τον εμποδίζει κάνετε εκλογές».

Δείτε live την συζήτηση

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη – Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να φύγει”

Η πρώτη ομιλία ήταν εκείνη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι η εικόνα που περιγράφει δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

«Η κακοκαιρία αποκάλυψε σε όλο το μεγαλείο την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους. Δεν υπήρξε ούτε σχεδιασμός ούτε συντονισμός», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι λάθος που επαναλαμβάνεται δεν είναι λάθος.

“Από τότε που ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι η κατάσταση είναι δραματική”

«Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει μια μισή συγγνώμη, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Η κατάσταση θύμιζε το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Διαψεύστηκαν όλες οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού ακόμα και αυτή για την ασφάλεια, πρόσθεσε που «για εμάς είναι είναι πρωτεύον ζήτημα. Η ασφάλεια δεν αφορά μόνο το πολύ σημαντικό ζήτημα της εγκληματικότητας, αλλά και άλλες πτυχές της ζωής του πολίτη.
Από τότε που ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι η κατάσταση είναι δραματική», σημείωσε αναφερόμενος στους μεγάλους αριθμούς των θανάτων που

καταγράφουν ρεκόρ στην Ευρώπη.

Σκληρό ροκ Σκουρλέτη – Γεραπετρίτη για… Φουρθιώτη

Πολύ γρήγορα έγινε και το πρώτο επεισόδιο μεταξύ του κ. Σκουρλέτη και του κ. Γεραπετρίτη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην υπόθεση αυτή, με τον κ. Σκουρλέτη να ζητά την παραίτησή του και τον ίδιο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό καιροσκοπισμό.

“Είναι δυστυχές το γεγονός, ότι σε μια ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία, επιλέγει η αντιπολίτευση να προσωποποιήσει ζητήματα. Και αντί να έχουμε μια συζήτηση περί δημοσίων πολιτικών, έχουμε μια συζήτηση για ένα κυνήγι μαγισσών, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η αντιπολίτευση και προφανώς στοχεύει εμένα και δι’ εμού τον Πρωθυπουργό” είπε αρχικά.

“Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν θα υιοθετήσω εγώ την τακτική”

“Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι, εγώ από εκεί που προέρχομαι και εκεί που θα επιστέψω, υφίστανται όρια και κανόνες. Υφίστανται όρια ευπρέπειας και υφίστανται όρια σε σχέση με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ευκολία με την οποία επιχειρείτε να διασύρετε ανθρώπους υπερβαίνει κάθε όριο και κάθε κανόνα.

Αυτό συνέβη στην προηγούμενη διακυβέρνηση με διώξεις που συνέβησαν εντός της Βουλής και συμβαίνει σήμερα με την στοχοποίηση ανθρώπων και την αποδόμηση χαρακτήρων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν θα υιοθετήσω εγώ τουλάχιστον αυτήν την τακτική. Μιλήσατε για το συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει γίνει η αιχμή του δόρατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Φουρθιώτη.

Μετά από τις ομιλίες των βουλευτών ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Κουτσούμπας: “Μομφή στη ΝΔ – Καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης. Σε ότι αφορά το ΚΚΕ, μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην πολιτική της, στο αντιδραστικό κράτος, στο σάπιο σύστημα που υπηρετεί, μαζί με τα άλλα κόμματα, κάνουμε κάθε μέρα, τόνισε ο Γραμματέας του ΚΚΕ.

Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, άλλωστε ήταν και το χτεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που κάλεσαν εκατοντάδες εργατικά σωματεία και φορείς διεκδικώντας υποδομές και μέτρα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, πρόσθεσε ο γραμματέας του ΚΚΕ και συμπλήρωσε ότι μομφή επίσης, στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία την Τρίτη, που μπορεί να έχουν γονατίσει από την κούραση, όμως συνεχίζουν να κάνουν το καθήκον τους & επιμένουν ταυτόχρονα να απαιτούν τα αυτονόητα.

“Το ΚΚΕ απευθύνει μομφή στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας”

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι αποδεικνύεται κάθε φορά, ότι αυτό το κράτος όταν πρόκειται να προστατέψει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων είναι επιτελικό, ταχύτατο. Αλλά, όταν πρόκειται για λαϊκές ανάγκες, τότε γίνεται δυσκίνητο, χωρίς σχέδιο & συντονισμό, χωρίς υποδομές, προσωπικό. Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ απευθύνει μομφή στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, της πανδημίας αλλά και την ακρίβεια.

«Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχε προχωρήσει η απελευθέρωση της ενέργειας; Αν είχαν καταργηθεί οι ΕΦΚ και ο ΦΠΑ στα είδη της λαϊκής κατανάλωσης;» αναρωτήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ. Επιπλέον ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ απευθύνει μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί έδωσε τη δυνατότητα στην μεγαλοεργοδοσία να ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς επιβάλλοντας 10ωρα.

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ αποδίδει μομφή στην κυβέρνηση για το «γύψο» στη συνδικαλιστική δράση. Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να ακυρώσουν το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, είπε.

Βελόπουλος: “Πολιτικαντισμοί με στημένες κόντρες η συζήτηση στη Βουλή”

Πολιτικαντισμούς με στημένες κόντρες και στημένα επιχειρήματα με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είστε η κυβέρνηση των λαθών. Είστε ανεπαρκείς απέναντι στις περιστάσεις» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε. «Είστε η χειρότερη κυβέρνηση. Στην πανδημία η Ελλάδα είναι στην πρώτη τριάδα στην Ε.Ε., σε θανάτους.

Βαρουφάκης: “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει χθες”

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, πως «εμπιστεύθηκε τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική στους κρατικοδίατους ολιγάρχες», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα των βουλευτών της ΝΔ, λέγοντας ότι επιχειρούν να αναστηλώσουν την εικόνα του διευθύνοντος συμβούλου της «Μητσοτάκης Α.Ε.». «Θα έρθει να μιλήσει και θα σηκωθείτε όλοι όρθιοι λες και έχετε ελατήρια να τον χειροκροτείτε Σαν να μην προηγήθηκε η κλωτσοπατινάδα που προηγήθηκε μεταξύ σας. Σαν να έφταιγε για όλα ο κ. Πατούλης και η ιδιωτική εταιρία», τόνισε χαρακτηριστικά.

“Tο ΜέΡΑ25 υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά ως μομφή κατά της ολιγαρχίας”

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να πέσει, χθες, σήμερα, αύριο» και πως το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση πρέπει να έρθει. Είπε ότι το ΜέΡΑ25 υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά ως μομφή κατά της ολιγαρχίας.

Απευθυνόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κάλεσε να δεσμευθεί πως σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει την Αττική Οδό στο Δημόσιο. Έκανε λόγο για βολική κοκορομαχία μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βολεύει και τους δυο και αφορά το ποιος είναι περισσότερο ανεπαρκής.

Κατρίνης: «Κύριε Μητσοτάκη αποτύχατε»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά της Κυβέρνησης στη συζήτηση για την πρόταση μομφής. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία στα βασικά πεδία της πολιτικής. «Κύριε Μητσοτάκη αποτύχατε».

«Σας ζητήσατε να ενισχύσετε το σύστημα υγείας, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να την εντάξετε στην μάχη κατά της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Κατρίνης θέλοντας να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν «ακούει» τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ.

newsroom

Recent Posts

Θεσσαλονίκη: Πώς η ΕΛΑΣ παίζει… μπάλα στη δημοτική αστυνομία της πόλης

Από αστυνόμο σε... αστυνόμο πηγαίνει η ηγεσία της δημοτικής αστυνομίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα,…

10 λεπτά ago

Άνοιξε η Ε.Ο. Πάτρας -Αθηνών: Που υπάρχουν προβλήματα

Άνοιξε και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό από Πάτρα προς…

21 λεπτά ago

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε καταβάλλεται η διπλή δόση στους δικαιούχους

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και μάλιστα το…

28 λεπτά ago

H ΠτΔ τηλεφωνεί σε δωρητές του κράτους

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη και τη Σωτηρία Αραμπατζή από το…

32 λεπτά ago

Καταγγελία Αντώναρου: Ποιοι βοηθούν τους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ;

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω Twitter. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην…

36 λεπτά ago

Δημοσκόπηση στη Βρετανία «κατακεραυνώνει» τη στάση Σούνακ

Μια δημοσκόπηση της YouGov στη Βρετανία αναδεικνύει πως οι πολίτες της χώρας θεωρούν λανθασμένη την…

53 λεπτά ago